(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BUNLAR GÜZEL GELİŞMELER

Fikri KAPAN

Türkiye’de siyasi gelişmelerin seyrine baktığımızda güzel gelişmelere sahne oluyor diyebiliriz!

Ülkenin genel, ekonomik durumuna yönelik sıkıntılar devam ediyor olsa da, siyasette, partiler arası yumuşamaya yönelik adımlar, “iyi” olarak değerlendirilebilir.

Çok bağlantısı olmasa da bu durumun yerel siyasette de kendini göstermesini daha ciddi bulanlardanım.

Örneğin; AK Parti Zonguldak (Ereğli) Milletvekili Saffet Bozkurt’un adımlarını…

Geçtiğimiz gün, basın kaleminden ulaştırılan bilgilerde Bozkurt’un; aynı zamanda Cumhur İttifakında yer alan partiler Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP) ziyaretleri yer alıyordu.

Haberde asıl önemli görülen ve dikkat çeken ise Bozkurt’un, beraberinde AK Parti İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve İl Genel Meclis Üyesi Ali Kemal Karaca ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ziyaretiydi.

Haberin içeriğine baktığımızda da bu özellik daha çok ön plana çıkarılmıştı.

Yani; MHP ve BBP ziyaretlerine birer paragraf ayrılırken, CHP ziyaretine iki buçuk paragraf yer verilerek detaylandırılması, Milletvekili Bozkurt’un niyetini de ortaya koyuyordu.

***

Bunları konu etmemdeki amaç; Karadeniz Ereğli’den seçilen (özellikle iktidar kanadı) milletvekillerinin genel yapıları ve çalışmalarının göz önüne getirilmesi oluyor.

Çok gerilere gitmeden; eski Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan’ın (döneminde) bölgeye hizmet ve yatırım çalışmalarını biliyoruz.

Sonrasında ise gerek siyasi diyaloglar gerekse hizmet ve yatırımların ne kadar geride kaldığını…

Hele ki, bir de ilçenin ‘İktidar kanadında ‘Milletvekilsiz’ olduğu dönemi hatırlamak bile istemiyorum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sizin Milletvekiliniz Benim ben..”, “Erdemir’e en az 1000 işçi alınacak” gibi söylemlerine rağmen icraatların hayata geçmesi, bölgeye istenilen ve beklenilen hizmet ve yatırımların gelmemesini bunlar arasında sayabilirim!

Hani “Ereğli sevdalısı” konumuyla dışarıda eleştirilen Saffet Bozkurt ise (çok fazla dillendiremese bile) yatırımların gelebilmesi için bakanlık, genel müdürlükler kapılarından ayrılmadığını, “eğer burada çözülmese çıkmam” söylemlerini epeyce duymuşumdur!

Hele ki, içimizi acıtan ve TOKİ’nin ödeneği kestiği gerekçesiyle durduğunu öğrendiğim Karadeniz Ereğli Hükümet ve Emniyet Binaları inşaatıyla ilgili “diretmeleri” yukarıda yazdıklarıma tam bir örnek teşkil ediyor.

Ve yine, (detaylandırdığım taktirde Zonguldak siyaseti tarafından engelleneceği endişesi taşıdığım) daha birçok yatırımın gelmesi için alt yapılarının oluşturulduğunu bildiğimi de yazmalıyım!

***

İşte böylesine -tabiri caizse- ‘Çırpınan’ bir Milletvekilinin, aynı zamanda iktidar-muhalefet ayrımı gözetmeksizin, siyasi parti ziyaretlerinde bulunması, “uzlaşmacı tavrı ile” de konuşulur hale dönüşüyor gibi…

Kaldı ki, Milletvekili seçildikleri dönemin ardından; CHP Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul’un, “elbette muhalefet yapacağız ancak, bölgeme hizmet için başta Sayın Saffet Bozkurt olmak üzere iktidar partisi milletvekilleri ile kol kola gireceğim” söylemini unutmadım.

Bunun üzerine Bozkurt’un da, aynı temennilere yönelik Ertuğrul’a bakışı, (basına yansımasa da) Meclis’te sık sık irtibat halinde olmalarını, bölgemizde siyasi gelişmelere yönelik son derece olumlu buluyorum.

***

Araya sıkıştırmalıyım ki; Bozkurt’un ve Ertuğrul’un, Karadeniz Ereğli’de irtibatını koparmadığını önemli kurumlardan biri de Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş…

Keleş’in Oda Başkanlığı süresince bölgesel çalışmalarını biliyoruz. Bunun yanı sıra yapılacak çalışmalardan sonuç alınmasına yönelik siyasi girişim ve çabalarını da…

Bölgesel kalkınmada ‘sacın ayaklarını oluşturacak A Takımı’nın atacağı bu adımların devamını da yakından takip edeceğimizi belirterek, tamamlıyorum.

Ve şimdilik “her biri alkışı hak ediyorlar” diyerek sonlandırıyorum.



20.06.2024 14:19:36

Bu yazı 711 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )



Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 78.249.455

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SAĞLIK OLSUN….


Devamını oku »

29.08.2024 10:26:01 tarihinde yazıldı
393 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

BAZEN ELEŞTİRSEK DE..!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri