(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YENİ UMUTLARLA YENİ BİR YILA DAHA..!

Fikri KAPAN

Önümüzdeki hafta yayınlayacağımız sayımızda; yeni yıl reklamları ağırlıklı olacağından (!) belki de yılın son köşe yazısını yazıyor oluyorum.
O nedenle şöyle bir genelleme yapmam gerektiğini düşünüyorum.
Ereğli’nin en önemli sıkıntılarından olduğuna inandığım trafik keşmekeşinin hala bir türlü halledilememiş olmasının nedenlerini sıralamaya kalksam, o ‘eski’ birisi kalkıp, ‘yine beni yazacak bir şey buluyorlar’ diyecek!
Ama işin gerçeği bu; Ereğli’deki trafik ve park sorusunun halledilmemesinde en büyük muhatap işte o ‘eski’dir!..
Ereğli, yıl içinde aralarında ölümle sonuçlanan birçok trafik kazası yaşadı. Her ne kadar, özellikle duble yol yapım çalışmaları tamamlanan Ereğli-Alaplı karayolunda yaşanan kazalarda meydana gelen ölümler inanın hepimizin içini acıttı.
Görevimiz her ne kadar kamuoyuna haber ulaştırmak olsa da, bu tür haberlerde ben ve meslektaşlarımın ne kadar zorluk çektiğimizi bilmenizi istiyorum.
Şehir içinde ise alternatif yol üretmemenin cezası olsa gerek, sıklıkla yaşanan trafik kazalarında onlarca yaralının yanı sıra Milli servet olan araçların gördüğü hasarlar işin cabasıydı.
Tabi, yaşanan kazalarda sürücü hatalarını hiçbir zaman unutmamalıyız! Zira, ülke genelinde olduğu gibi Ereğli’de de sürücü hatalı kaza oranı oldukça yüksek.
Ne yazık ki, ehliyet almanın kolaylığı kadar eğitimini almak ne kadar zor olsa gerek ki, trafik akışında direksiyona her geçenin “canavarlaştığına” hala şahit oluyoruz!

***

Herkes biliyor; 2014’ün Ereğli için hafızalara kazınmasına vesile olacak ‘yaşanan’ ise 30 Mart Yerel Seçimleri olacaktır.
1994’de Anavatan Partisi’nden (ikinci kez) seçime giren eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın akıbeti, seçimi kazandığı o yıl eski başkanlardan Ruhi Cöbekoğlu ile hemen hemen aynı oldu.
Milletvekili adaylığı hevesiyle istifa ettiği bu nedenle de 20 yıldan 20 ay eksik başkanlık yapan Posbıyık, özellikle son 10 yıl ilçede “kavga, kaos ve korku” ortamı yaratmasının cezasını belki de bir dönem daha kazanabileceği seçimi kaybetmesiydi!
Seçim kaybeden eski başkandan, yaptığı hataları görebilme süresinde olduğunu düşünsek de, bakıyoruz Posbıyık’da değişen bir şey yok!..
Hala kavga, kaos ve korku imparatorluğu ile beslenmeye çalışıyor!!!

***

Tabi, seçimi kazanan isim yeni Başkan Hüseyin Uysal’dı…
AK Parti’den Belediye Başkan Adaylığını (köşemden) ilk kez gündem getirmenin ayrıcalığıyla da, Uysal’ın, görev süresinde ilçedeki “Siyasi Tarihi Değiştireceğine” inanan ve iddia eden de oldum. (Bu iddia ve inancım hala geçerli…)
Tabi, Uysal’ı zora sokan başka gelişmeler yaşandı; öncelikle “Belediyeyi Milletvekili Ercan Candan yönetiyor, danışmanını başkan yardımcısı yaptı, yakınlarını Uysal’ın çevresine yerleştirdiği” türünden eleştirileri ilk yapanlar yine bazı AK Partili meclis üyeleri oldu.
Bu sıkıntının hala geçerliğini koruması ve zaman zaman gündeme getirilmesi ne kadar doğru, orasını da bilemem!..
Ancak şunu biliyorum ki Uysal’ın asıl isteği, Ereğli’de bu tür polemiklerin yerine hizmete dönük çalışmalarla gündeme gelmek…
Ereğli siyasetinde bunu becerebilmek demek, işte o hedeflenen “Siyasi Tarihin Değişimi” demektir!..

***

Bu ve benzer konuları çok konuşacağız;
Konuğum, meslektaşım Doğan Gönüllü ile yapacağımız yıl değerlendirmesinin yanı sıra, belki de ikimizin de bugüne kadar söylemediği bazı olay ve gelişmeleri de işte bu programda aktaracağız.
Öyleyse; köşe yazımı, “şimdiden yeni yılda mutluluklar, huzur ve sağlık” temennisiyle noktalayıp, 25 Aralık Perşembe saat 10.00’da radyo programında görüşmek dileğiyle diyelim…



23.12.2014 09:44:12

Bu yazı 1823 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )





Şu anda 21 kişi online
Toplam ziyaret : 81.495.573

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

MİDE KANSERİNDE ENDOSKOPİK TEDAVİ


Devamını oku »

10.03.2025 10:24:15 tarihinde yazıldı
955 kez okundu


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
GEÇ OLMADAN VEDALAŞIN…


Devamını oku »

11.02.2025 13:02:26 tarihinde yazıldı
748 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SANIRSINIZ KAVGA EDİYORLAR!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri