(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

"AMAÇLI" EYLEM!!!

Fikri KAPAN
Ülkede yaşanan facianın yarattığı acıyı üzerimizden tam anlamıyla ne zaman ve nasıl atacağız henüz bilmiyorum. Soma faciasının da, ağırlıklı olarak Zonguldak’ta yaşanan birçok ocak faciası gibi sadece anma günlerinde hatırlanacak şekilde kalacağı endişemi ise saklı tutuyorum!
   
   Halen yargıya intikal eden ve tutuklamaların yaşandığı olayla ilgili çok fazla yorum yapmak istemesem de, her kesimce aynı yorumlanan “olayda ihmal var mıydı?” sorusu gittikçe daha da netleşiyor gibi…
   
   Tabi ki, ülkede yas ilan edilebilecek seviyedeki böyle büyük bir acıyı unutturmamak, gerektiğinde her türlü tepkiyi vermek en doğrusu ve doğal hak. Hele ki, acının yaşandığı Soma ve çevre halkı ile bu tür acıları en çok yaşayan bölge olan Zonguldak’ta gösterilen tepkileri mutlaka görmek ve dikkate almak gerekir.
   
   Ancak; Ereğli’de bir tepki izledim ki, yaşadığım acıyı büyüttüğünü mü söylesem, tepkiciler arasında gözlemlediğim görüntüleri mi ön plana çıkarsam, bilmiyorum!
   
   ***
   Henüz facianın olduğu ilk gün; aralarında Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencilerinin de bulunduğu bir grup, Atatürk Anıtı önünde eylem yapıyor.
   
   Daha olayın hiçbir boyutu netleşmemiş; ortaya atılan “15 yaşında madenci öldü!” iddiası üzerine kurulu pankartlar!!!
   
   Daha da kötüsü; Anıt’ın ortasına koydukları bir megafondan insanı rahatsız edici şekilde yansıtılan siren sesi!!!
   
   İnanın, faciada ölenlerin olduğu ve daha içeride yüzlerce madencinin bulunduğu haber ve duyumlarının acısını yaşadığım o anlarda, kulağımı adeta yırtan siren sesi beynimde zonkluyordu!
   
   Kimsenin bana ve benim durumumdaki vatandaşlara böylesi ikinci acı yaşatmaya hakkı yok diye düşünüyorum.
   
   Polis, “istenen ve beklenen” olayların çıkmaması için olayı çevrede kurduğu ekipleri ile takip ediyor!
   
   Bu arada alan içindeki öğrenci olduklarını dillendirdikleri gençlerin arasında, uzun yıllar ilçede yüzünü gördüğümüz (sakallı) bir kişinin bulunması, zaman zaman onları yönlendirmesi!!!
   
   Bir başka (sakalsız!) kişinin ise alan dışındaki polislerin yakınında “yakın takipte” olması!..
   
   Bunlar dikkatimden kaçmayan detaylardı!
   
   Gözümden kaçmayan bir detay daha vardı ki, en az siren sesi kadar içimi ürküttü!!!
   
   Anıt çevresindeki (kızlı-erkekli) gençlerden bazılarının, katıldıkları tepki eylemini adeta unutmuşçasına, karşılıklı olarak ellerini bir birlerine vurarak oyun oynamaları!!!
   
   Bir yanda insanın beynini yerinden çıkaran siren sesi, diğer yanda ellerini bir birlerine şaklatarak oyun oynayan gençler!..
   
   Ortada (sakallı) bir adam; anıt dışında (sakalsız) bir başka adam!!!
   
   ***
   Henüz facianın ilk günü; insanlar acı, telaş ve korkuyu bir arada yaşıyor…
   
   Birileri de “yangından mal kaçırırcasına” mı desek, “yoksa “oluşan olumsuzlukta fırsat mı yaratıyor” desek!..
   
   “Acaba”yı öne çıkararak, “Acele mi ediyoruz” sorusunu yöneltsek!!!
   
   Aslında başka bir şeyler daha yazacağım ancak, ne o zihniyetin reklamını yapmayı ne de toplumu farklı yönlendirmeyi istemiyorum!
   
   Ama şunun da bilinmesini istiyorum;
   
   Ülkede olduğu gibi Ereğli’de de bu acı en derinden hissedildi, yaşandı.
   
   Herkes de elinden geldiğince acıyı sahiplendi, olumsuzluğa tepkisini gösterdi.
   
   Göstermeye de elbette devam edecektir.
   
   Ancak, Ereğli bir avuç “amaçlı (!)” duruş sergileyenin aceleye getirdiği ve rahatsızlık veren eylemini izlemek, duymak zorunda değildi!
   
   Unutulmasın, Ereğli’de başka gençler de var!!!

20.05.2014 08:43:16

Bu yazı 1923 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (3)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

20.05. 09:00:35
Ereğli diyor ki;

Abiciğim eline yüreğine sağlık bu yapılan eylemi okadar güzel gözlemlemişsin inan oradaki insanların hiç birinin derdi o madende ölen şehitlerimiz için deyil buna emin ol. Bu adamlar bir süredir bu ilçeyi nasıl karıştırabiliriz derdindeler kimi Diyarbakırdan kimi Tunceliden Kimi hakkariden gelmiş, tabiki Ereğli li olupta bunlara destek verenlerde var tabiki bu gençler bunların sayelerinde buralara geliyorlar. Anıt önünde oturuyorlar TC Devletine küfür ediyorlar ve Ereğli den bazı kişiler Anıt önüne koli koli yemek gönderiyorlar. Abi bu oyunu sen görmüşsün inşallah diğerleride bir gün bu gerçeği görürler. Nerdeyse unutuyordum bu üniversite öğrencileri işi okadar büyüttiki ilçemizdeki gazetecileri tehdit etmeye başladılar gazeteler istedikleri gibi haber yapmadıkları için abi tekrar ağzına sağlık.
21.05. 00:26:49
Alper Cura diyor ki;

İstanbul Kadıköyde Boğa heykeli önünde sol görüşlü guruplar,başlarında madenci kaskı ile Akp lehine sloganlar atıyorlardı.Dikkatimi çeken ne gaz bombası,nede polisler yoktu.Saat 20.00 18.05.2014
26.05. 05:05:06
yılmaz diyor ki;

herkes demokratik hakkını kullanıp eylem yapabilir ama her olaydan sonra bunu hükümete yönelik bi linç kampanyasına dönüştürmek yanlış depremden dahi hükümeti suçlu çıkaran akıl fukaraları var bu memlekette hatta bitanesi aynen şöyle yazmış tvitte.. deprem chp li belediyelerin olduğu bölgelerde yıkım yaratmış ama akp li belediyelerin olduğu yerlerde bişey olmamış töbe estafurullah ya sevin sevmeyin iki kişiden biri akp ye oy vermiş




Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 81.497.287

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

MİDE KANSERİNDE ENDOSKOPİK TEDAVİ


Devamını oku »

10.03.2025 10:24:15 tarihinde yazıldı
955 kez okundu


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
GEÇ OLMADAN VEDALAŞIN…


Devamını oku »

11.02.2025 13:02:26 tarihinde yazıldı
748 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SANIRSINIZ KAVGA EDİYORLAR!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri