(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BU SULAR KİMİN DEĞİRMENİNE!

Fikri KAPAN
“ereglihakimiyet.com” internet haber sitemizdeki “Odabaş’tan tokat gibi yanıt” başlıklı haberimize “Bekleyen Derviş” rumuzu ile şu yorum yazılmış: “neden hiç kimse Posbıyık gelir gelmez yaptığı işçi kıyımından bahsetmiyor? Nice ocakları aşsız, ekmeksiz bıraktı. Neden bunlardan bahsetmiyor? Bende o mağdurlardan biriyim. Hepimizi yaktı. Sendikalı sendikasız taşeron toplamda 100’lerce kişiyi işten attı. Gidin işçi giriş çıkışlarına bakın. Şimdi hangi işten atılan işçiyi savunacakmış anlamıyorum. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Sayın Odabaş siz neden bunları hatırlatmıyorsunuz? Bunları hepimiz yaşadık 2009’da hepimiz Ereğli’de yaşıyoruz lütfen..”
   ***
   Anlaşılan o ki, ismini açıklamaktan sakınan, ancak rumuz ile sitemini (!) dile getiren vatandaşın canı epeyce yanmış!
   Net bilmiyorum ancak, bu şekilde zaman zaman duyumlar aldığım oluyordu.
   Yani; 2007 genel seçimleri için belediye başkanlığından istifa eden, milletvekili seçilemeyerek yeniden 2009’da yapılan yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday olarak kazanan Posbıyık’ın, kendisinin yokluğunda alınan bazı geçici işçilerin işine son verdiğini!..
   Açık sözlü olmak gerekirse, bu olayın üzerine de pek gitmedim. Çünkü sanki başka gazeteci yoktu gibi!!!
   Yukarıdaki yorum siteye düşünce işler biraz değişti!
   Öyle ya; (bu kez!) CHP’den göreve seçilen belediye başkanının, çalışanların ekmeğini kesmesi epey ilginç!
   Aynı belediye başkanının, iddia ettiği gibi ERDEMİR’den olası işten çıkarmalara karşı duracağını açıklaması, daha da ilginç!..
   Bir başka ilginçlik ise aynı başkanın övgüler yağdırdığı İskenderun Demir ve Çelik Fabrikaları AŞ’de yetkili sendika Çelik-İş’in, iş veren ile verdiği mücadele sonucu çalışanların hak ve menfaatlerinde yüksek çıkar sağlamasının yanı sıra, aynı sendikanın (ortak ve) yetkili konumda bulunduğu KARDEMİR’de işverenle bir olup çalışanlara baskı uyguladığı iddiasına sessiz kalması!..
   ***
   Bu arada, Posbıyık’ın ERDEMİR, dolayısıyla sendika ile sürtüşmesi de devam ediyor. Başkanın son yaptığı açıklamadaki çelişkili ifadelerine girip konuyu dağıtmak istemiyorum. Ancak, bu kez işin içine direk olarak OYAK yönetimini çekmeye çabaladığı da gözlerden kaçmıyor.
   Durumu o kadar ciddi (!) tutuyor ki, (başkana göre) işbirlikçi bir gazetecinin kaleme aldığı Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’ın açıklamasını bile dikkate almadığını bildiriyor!
   Aklıma gelmişken, şu “işbirlikçi” yakıştırması yaptığı gazeteciyi ben de merak ettim etmesine de, başkanın kuşları her halde yanlış haber uçuruyorlar!
   Zira, Odabaş’ın açıklamasının bir gazeteci tarafından değil de, gerçek bir sendika üyesi tarafından, Odabaş’ın aktardığı bilgiler doğrultusunda kaleme alındığını duymuştum!
   Anlayacağınız Başkan bu iddiasında da, hani şu benim için “Senin de Arçelik’e borcun varmış ben söylüyormuyum!” dediği ardından da, “kardeşim herkesin bir yerlere borcu vardır, ben de öylesine söyledim işte!” diyerek çark etmesi gibi olacak sanırım!
   Ya da, “senin dün akşam kimlerle oturduğunu dahi biliyorum” derken, kişinin aslında evinde istirahatte olduğunu atlıyordu Başkan!
   Neyse kuşlarının yanlış ilettiğini belki bir ara ben doğrularım başkana!..
   ***
   Neyse yine konudan konuya atladık ancak, şunu da yazmadan geçemeyeceğim;
   Posbıyık’ın, ERDEMİR, Türk Metal ve sonunda da OYAK’ a yüklenmesinin altında ne yattığını herkes merak ediyor.
   Hatta bazıları diyor ki; “Posbıyık bu tavrı ile acaba kimlerin değirmenine su taşıyor?! Bu işin okyanus ötesi bağlantısı olmasın!..”
   Yani şu son yazdığım türden söylenenleri ne kadar ciddiye alacağız bilemem ama, bu işin CHP genel merkezinde epeyce rahatsızlık yarattığı biliniyor.

27.09.2011 17:02:19

Bu yazı 1774 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (1)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

29.09.2011
Mehmet Demirkır diyor ki;

Sayın fikri bey sizi Kutluyorum Ereğlide bu kadar gazeteci var hepside profesyonelce bu işi yaptığını söylüyor ama bir kaçı hariç posbıyıktan aldığı abonelik parası kesilecek diye seslerini çıkartmıyor erdemirden işçi atılacak diye yaptığı yaygaraları pardon yalanları bütün gazeteci arkadaşlar boy boy yazdılar neden belediyeden atılan yüzlerce işçi için bir kelime yazı yazamadılar soru soramadılar nedeni belli abonelikler kesilir sizi bir kez daha kutluyorum bu cesareti gösterdiğiniz için




Şu anda 15 kişi online
Toplam ziyaret : 81.500.975

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

MİDE KANSERİNDE ENDOSKOPİK TEDAVİ


Devamını oku »

10.03.2025 10:24:15 tarihinde yazıldı
957 kez okundu


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
GEÇ OLMADAN VEDALAŞIN…


Devamını oku »

11.02.2025 13:02:26 tarihinde yazıldı
749 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SANIRSINIZ KAVGA EDİYORLAR!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri