(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

RÜZGARIN YÖNÜ!..

Fikri KAPAN
Uzun süren rahatsızlığım nedeniyle epeydir uzak kaldığım gündemde pek de farklı gelişmeler olmadığını gözlemledim.
   Hastalık sırasında yazabildiğim kısa siyasi değerlendirmede konu ettiğim, “partilerin adaylık süreci ve Zonguldak’ın ‘adamdan sayılmaması’ eleştirim, epeyce değer bulmuş olacak ki, Zonguldak’tan olumlu çok sayıda tepki aldım
   AK Parti kanadında, özellikle Köksal Toptan’a oluşan ‘gizli’ tepkinin boyutları, önceki gün Ereğli’deki toplantıda da adeta kendini gösterdi!
   Bu konuya tekrar döneceğim…
   CHP’de, başlarda oluşan ‘Mehmet Haberal’ tepkisinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Zonguldak mitingi sırasındaki konuşmaları, Haberal ailesinin Zonguldak’a odaklanması ve diğer adayların olayı kısa sürede kabullenmesi, sanki partiyi bir adım daha öne geçirmiş havası yarattı.
   Genel bakıldığında, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın siyasi kariyerini eşi Neriman Posbıyık’a odaklaması Ereğli ve Alaplı’da alınan rüzgarı hızlandırdı sanki…
   Bir önceki genel seçimlere bakıldığında AK parti ile CHP arasında görünen yaklaşık 60 binlik oy farkının ne şekilde kapanabileceği pek belli olmaz ancak, CHP yakaladığı rüzgarı korur, AK parti ise aldığı tepkileri dindiremezse, olasılık gerçeğe dönüşebilir.
   ***
   AK Parti ve Toptan demiştim;
   Eski TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın 40 yılı aşkın siyasi yaşamında Zonguldak’a beklenenin en minimum düzeydeki katkısı dışında bir şey veremediği çokça söylenir. Bu söylentiler o kadar açığa çıkmıştı ki, “Zonguldak’ın ağabeyi tribünden inmiyor” eleştirileri bile yapılmıştı döneminde!
   Özellikle bu dönemki seçimlerde aktif siyaseti bırakması beklenen Toptan’ın ‘inatla’ devam kararı ise parti içi dengeleri epeyce bozdu.
   Eski TBMM Başkanı sıfatıyla olsa gerek, yaptığı ziyaretler, katıldığı etkinliklere adeta polis eskort ordusuyla gitmesi de göze batan Toptan’ın durumu, önceki gün Ereğli’de gerçekleştirilen toplantıda daha da netlik kazanıyordu.
   Toplantıya bir saat geç gelmesiyle daha işin başında 1-0 yenik duruma düşen Toptan’ın konuşması ise beklenen dışında sanki ‘dağ fare doğurdu’ misaliydi.
   Tamamını video kasetinden izlediğim toplantıda Toptan konuşuyor ama arka sıralarda kim kime dum duma!..
   Ki bu gidiş Toptan’ın uyarılarına kadar varıyor.
   Basın mensupları Toptan’a Filyos Projesi’ni soruyor, açılan bir fotoğrafla iş kapatılıyor!
   Hükümetin ulaştırmada gösterdiği başarıdan (!) bahsediyor ancak Zonguldak bölgesinde demiryolu ağından ses seda yok!
   Alaplı istikametindeki duble yol çalışmalarının iyi gitmesi bir yana, Ereğli-Zonguldak- Zonguldak-Ankara istikametindeki ulaşım sıkıntısından bahis dahi edilmiyor!
   İkinci sıra adayı Ercan Candan ise bir başka!
   Mesleki kariyerini tartışamayacağımız Candan’ın siyasetteki ‘çocukça’ tavırları ise gözden kaçmıyor!
   AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar’ın yüzünden düşen bin parça, toplantıya katılımdaki çarpıklık; bir çok aday adayının toplantıdan bihaber oluşu!..
   Tüm bunları bir araya topladığımızda, gidişatlarının hiç de iyi olmadığını söylemek mümkün.
   Eh.. Bu da kimin işine yarar;
   Başta rüzgarı arkasına almayı beceren CHP, ardından da bu dönem bağımsız adaylığını koyan Ali Uzun’un!..

11.05.2011 08:23:04

Bu yazı 1842 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )





Şu anda 68 kişi online
Toplam ziyaret : 81.499.221

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

MİDE KANSERİNDE ENDOSKOPİK TEDAVİ


Devamını oku »

10.03.2025 10:24:15 tarihinde yazıldı
957 kez okundu


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
GEÇ OLMADAN VEDALAŞIN…


Devamını oku »

11.02.2025 13:02:26 tarihinde yazıldı
749 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SANIRSINIZ KAVGA EDİYORLAR!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri