(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

NEREDEN BAŞLASAM Kİ!..

Fikri KAPAN
Yaşamın her geçen gün keşmekeş hale geldiği Ereğli’deki sorunlar yumağı o kadar büyüdü ki, nereden, hangisinden başlayacağıma ben bile şaşırdım!
   Ay içinde iki kez Ankara’ya gittim; Başkent, büyük şehir Ankara’da, başta İstanbul olmak üzere bir çok şehre göre son derece düzenli ulaşım imkanları sunulduğunu gördüm.
   Yıllar öncesinde de aynı tabloya sahip olan Başkent nüfusunun 7 milyonlara dayanmasına rağmen (belki daha da fazla) geleceğe dönük yatırımlar sayesinde ulaşım sorunu sürekle asgaride tutulmuş.
   Bir dönemler, fotoğraf, film ve belgesellerde ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde gördüğümüz yol düzenleri oluyordu ya;
   Altı üstlü geçitler, iki-üç katlı viyadükler, tünel geçitli yollar…
   İşte bunların bir çoğunu Ankara gibi bir çok ilde, hatta ilçelerde görmek mümkün.
   Gelelim Ereğli’ye;
   Daha, şehrin en işlek güzergahı olan Devrek Kavşağına düzenleme yapılamadı. Devletin (belediyenin de desteğiyle) yapması gereken düzenlemeyle, şöyle tünelli trafik akışı sağlansa kötü mü olur?
   AK Parti Milletvekili Fazlı Erdoğan ile Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın ortaklaşa girişimleri ile sorunun kısa sürede çözüleceğine inanıyorum.
   Tabi, Devrek yol kavşağındaki sorun öncelikle Devletin de, ilçe merkezindeki sorun da belediyenin!
   Alternatif yol sıkıntısı çekilen merkezde ne yazık ki mevcutları dahi kullanılamıyor! Hala Hatip Caddesi gibi oldukça geniş güzergaha hareket getirilemedi; uygulamasından vazgeçilen tek yön de başka baharlara kaldı!
   Yer konusu tartışılan hastane bile yol sorununa takılıyor!
   Çevre yolu ne oldu acaba?!
   Ereğli’ye çevre yolu yapılması için il olmayı mı beklemek gerekiyor?!
   ***
   Belediye Başkanı Posbıyık’ın, 17 yıllık seçim kitapçıklarına giren (sözde) projelerinden pazaryeri ve terminal binası ne olacak?!
   Her seçimde vatandaşın gözüne sokarcasına sunulan kaliteli kağıtlara basılmış broşürlerde yer alan modern pazaryeri projesinde “esnafın mağduriyeti” ileri sürülüyordu.
   İyi de projeler hazırlanırken bu mağduriyet düşünülmemişmiydi?!
   Ereğli gibi bir ilçeye yakışmayan terminalin yeri de belirlenmesine rağmen belediye hala ne bekliyor bilinmez!
   Şehirdeki otopark sıkıntısı da cabası!
   Mevcut katlı otopark köy dolmuşlarının kullanım alanı olmasından başka ne işe yarıyor bilmiyorum! Yapılması gereken diğer otopark binası neden yapılmıyor, onu da anlamış değilim!
   ***
   Tutturduk bir hastane binası diye; iş öyle karıştı, dallandı budaklandı ki, çık işin içinden çıkabilirsen! Her kafadan bir başka sesin çıktığı konuda geline geline eski Erdemir lojmanları alanına gelindi! Dileriz ki, OYAK Genel Müdürü Coşkun Ulusoy’un ağzından ‘evet’ çıkar da, milletin siyasi malzeme yaptığı sorun da aşılmış olur!
   Yoksa daha çok baharlar bekleriz hastane için!
   ***
   AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin de özel hastanelere takmış! Otoparkları yokmuş, düzenli değilmiş; falan, filan!
   İyi de Anadolu Hastanesi’nin açılışında kendi partisinin milletvekilleri yok muydu? Hastanenin açılmasına sağlık bakanlığı izin vermedi mi?! Döneminde bizler sıkıntıları yazdığımızda neden kimseden ses çıkmadı?!
   Kaldı ki ilçenin belki de daha fazla özel hastaneye ihtiyacı varken, sorunun çözümüne yönelik girişimlerde bulunulması gerekirken, sadece “topu taca atmaya çalışmanın” ne mantığı var?!
   ***
   Uzun lafın kısası; Devletten yeterli hizmet alamayan, belediyeden ise yeni dönemde bir şey göremeyen Ereğli’de sorunlar tam bir yumak haline geldi. Kimin ne yaptığı, neden yaptığı ya da yapmadığı ise bilinmiyor!
   Sorunlar o kadar çok ki, hangisini, hangi sıraya göre yazacağımı şaşırıyorum!

24.03.2010 09:28:15

Bu yazı 1654 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )





Şu anda 63 kişi online
Toplam ziyaret : 81.673.389

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

MİDE KANSERİNDE ENDOSKOPİK TEDAVİ


Devamını oku »

10.03.2025 10:24:15 tarihinde yazıldı
1048 kez okundu


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SEVİNİN ÇOCUKLAR!


Devamını oku »

29.04.2025 15:37:34 tarihinde yazıldı
600 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SANIRSINIZ KAVGA EDİYORLAR!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri