(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÖZEL HASTANELER FARKI

Fikri KAPAN
Yaşam süresinde insan için vazgeçilmez olan sağlık, önce insanın kendine iyi bakması, rahatsızlandığında da doğru tespit ve iyi sağlık hizmeti almasıyla amacına ulaşır.
   İnsan sağlığına ne kadar dikkat ederse etsin, yine de hastalanma olasılığı bulunduğundan hastaneler de bu konuda son derece önemli kuruluşlardır.
   Geçmiş yıllarda hastanelerin çile kapısı olduğunu bilmeyenimiz çok azdır. Her ne kadar dönemin Sosyal Sigortalar Kurumu ve Devlet Hastaneleri ayrı ayrı olsa da, verilen hizmetin hiç de sağlıklı olmadığını hatırlayın!
   Poliklinik ve ilaç kuyrukları, hastane içinde oluşan ağır havanın teneffüs edilmek zorunda kalınması, asık suratlı doktor, hemşire hatta sağlık çalışanları!..
   İnsanın hastalanmamak bir yana, hastaneye gidesi gelmiyordu!
   Bu kurumların ayrı ayrı olduğu son dönemlerde ise yapılan bazı değişimleri de unutmadan epeyce iyileştirmeye gidildiğini de söylemek gerekir. Eski SSK Hastanesi’nin kalite ödülü alma çabaları ve almasını da ‘es ‘ geçmeyelim!
   Kurumların birleşmesi sonrası bir ara yaşanan “uyum” ve “işlerlik” sıkıntılarını da yok sayarsak, hali hazırda ‘Devlet Hastanesi’ olarak değişen hastanede bugün verilen hizmeti küçümsememek lazım.
   ***
   Son yıllarda Ereğli’de de açılmaya başlayan özel poliklinik ve hastanelerin de bu iyileştirmede payı olduğunu sanıyorum.
   Adına ‘tatlı rekabet’ de denilebilecek ortamda herkes kendine daha çok çeki-düzen vermek, hizmet kalitesini de en üst düzeye çıkarma gayretinde…
   Yalçınkaya Tıp Merkezi, Duygu Sağlık Polikliniği, Özel Ereğli Anadolu Hastanesi ve ECHOMAR Hastanesi…
   Her biri, bir birini de takip ederek daha iyiye ulaşmaya çalıştığı günümüzde, artık hastaların tercih yapma olasılığı da yükseliyor.
   Bugün, özel hastanelere giden vatandaşları karşılayan hostesler var!
   Randevulu gelenlerin hemen muayeneye alındığı, diğer hastaların ise düzenli banklarda oturarak sıra beklediklerine şahit oluyoruz.
   Eskilerde ‘özele gitmenin maddi boyutunun yüksekliği’ de yok artık!
   Tatlı rekabetin avantajlarıyla özel hastaneler, neredeyse ücretsiz hizmet veriyor!
   En güzeli de, hastanelerin yöneticilerinin, hasta memnuniyeti ya da olası sıkıntı ve eksiklerle ilgili gerek bizlere, gerekse vatandaşlara sormaları da bir başka güzellik!
   Yine ECHOMAR’ın ve Duygu Sağlık Polikliniğini genişletme çalışmaları da, hizmeti daha iyi verme olarak değerlendirilebilir.
   Devlet Hastanesi de pek farklı değil. Küçük sıkıntılar yaşansa da, artık buraya giden hastalar da hizmeti en iyi şekilde alma imkanına sahip.
   Tüm bu gelişmelerin içinde güzel olan bir başka etken ise; devlet ve özel hastaneler arasındaki uyumlu çalışma ve paylaşma olgusu olarak karşımıza çıkıyor.
   Her ne kadar her biri tam teçhizatlı donanımlara sahip olmaya çalışsa da, olası eksikleri bir birlerinden talep ederek giderebiliyor. Kimse, bir diğerine ‘istediğin bende yok’ demeden, olabildiğince destek oluyor.
   Elbette bu güzellik de vatandaşın işine yarıyor.
   Yaşanan gelişmeler sonucunda ortaya çıkan fark, dileriz ki sürekli iyi, doğru ve sağlıklı hizmetin verilmesini sağlar.

5.02.2010 10:27:33

Bu yazı 1917 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )





Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 81.497.216

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

MİDE KANSERİNDE ENDOSKOPİK TEDAVİ


Devamını oku »

10.03.2025 10:24:15 tarihinde yazıldı
955 kez okundu


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
GEÇ OLMADAN VEDALAŞIN…


Devamını oku »

11.02.2025 13:02:26 tarihinde yazıldı
748 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SANIRSINIZ KAVGA EDİYORLAR!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri