(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BÖLGE ÇOK ŞEY KAYBEDİYOR!

Fikri KAPAN
Ereğli ve yakın bölgedeki siyasi gelişmelerin, daha şimdiden bölgeye çok şey kaybettirmeye başladığını göstergesi oldu.
   Zaten yaşanan global krizden son derece olumsuz etkilenen Ereğli’de, bir de “gereksiz ve yersiz” açıklamalar gündeme düşünce, moralsiz insanlar iyice karamsarlığa kapılıyor.
   Her dönem, kavgalardan zarar gören ilçe, şimdi de aynı durumla karşı karşıya bırakılıyor.
   Ve her zamanki gibi, kavganın baş mimarı da Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık oluyor.
   2009 Yerel seçimlerinde bu kez aday olduğu CHP’den seçim kazanan Posbıyık, daha ilk günlerden top atışlarına başlamıştı!
   Önceleri, “belediyenin borç batağında olduğu” söylemleri ile çeşitli çevrelere atıfta bulunan başkan, oralardan bir şey çıkmayınca bu kez de seçildiği parti CHP’nin yerel ve genel yöneticilerine yönelmeyi yeğledi!
   Aralarında ‘haklı olabileceği’ konular da bulunsa, genel hatlarıyla yapmaması gerekenleri yapmaya başladığı çeşitli çevrelerce konuşuluyor.
   Hatta “ağabeyim” dediği eski Belediye Başkanı Ruhi Cöbekoğlu’nun dahi kendisine haber göndererek, “parti içi kavgadan vazgeçmesini” istediği kulaktan kulağa yayılıyor.
   Kamuoyu kendisinden “yeniden göreve seçilmesi sonrası yaptıklarını içeren” yeni yıl açıklaması beklerken, O, desteklediği adayın kaybettiği CHP İlçe Kongresi havasında kurtulamamış, üst üste yaptığı iki toplantıyla da ADD’yi de içine katarak olayın boyutlarını ‘olmaması gereken’ yöne taşıdı!
   Kendi deyimiyle ‘Demokrasi mücadelesi’ verdiği söylemlerinin ne kadar gerçekçi olduğu elbette önceki yıllardaki siyasi yapısıyla da ortaya çıkıyor Başkanın!
   Öyle de olsa, üyesi olduğunu söylediği CHP’nin de dışına çıkıp, ADD’yi, dolayısıyla halen İlçe Başkanlığı görevini sürdüren Akın Çamcı’nın isminden bahsederek DSP’yi de işin içine katarak bir nevi hedef büyütüyor!
   Ya basın kuruluşları arasında yaratmaya çalıştığı ‘ayrımcılığa’ ne demeli?
   Sözde çalışan gazeteciler günü dolayısıyla basına verdiği davette, “aileme hakeret ettiler” gibi söylemlerle kendini kurtarma çabalarına ne demeli?
   Aynı davette, önceleri bu tür söylemde bulundukları iddiasıyl atavır koyduklarının da olduğunun bilinmesine ne demeli?!
   Kamu kurumu olan Belediyenin kapıkalırın bazı basın kuruluşlarına kapatarak, halkın haber alma hakkını gasp ettiğine ne demeli?!
   Aynı uygulamayı, “sözde katkı” amacıyla bazı yayın kuruluşlarına belediyeyi ilgilendiren ilanlardan vererek ayrımcılığı abartmasına ne demeli?!
   Possbıyık’ın çoğaltılabilecek bu ve benzeri tavırlarının Ereğli ve bölgeye kaybettirdikleri ise işin cabası!
   ***
   DSP Ereğli İlçe Başkanı Çamcı’nın, Posbıyık’ın kendisine atfen ağır eleştiri ve suçlamalarına yönelik açıklaması, (bizden kaynaklanan teknik hata nedeniyle) bir gün gecikmeli elimize ulaştı.
   İki sayfalık açıklamayı okuduğumda, bir kez daha gördüm ki, Posbıyık’ın içinde bulunduğu tavır ve tutum ilçedeki bazı dengeleri bozarcasına zarar veriyor.
   Çamcı, üslubunu aşmayan yapısıyla kaleme aldığı yazısında, ADD ve Posbıyık’ın dernek içindeki konumunu o kadar güzel açıklamış ki, bundan sonra nasıl bir karşı açıklama gelir merak ediyorum!
   Yine Başkanın, 6 Ocaktaki basın toplantısında sarf etitği sözlerin, kamuoyunda ne derece tepki çektiğini de Çamcı’nın açıklamasında bulabilirsiniz!
   Tüm bu gelişmeler ışığında bir kez daha düşünüp, Posbıyık’ı eleştirmekle ne kadar doğru yaptığım kararına vardım.
   Yapılan eleştirilerden bir nebze de olsa fikir edinmesi gereken Posbıyık’ın hala tam tersi tavırda olmasını ise sadece üzüntü ile karşılıyorum.
   Bir çok kez yazdım, yine hatırlatıyorum; Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, üstlendiği görev icabı ilçenin hizmetleri ile ilgilenmeli, o çok kullandığı sözcüklerin arkasında durarak, toplumun barış içinde yaşamasına zemin hazırlamalıdır.
   Yıllarca göremediği, “bu iş kavgayla olmuyor”u artık görmeli, “sevgi, barış, dostluk” sloganını kendine hedef belirlemeli.
   Belki kendi siyasi geleceğini köreltiyor olabilir ama Ereğli ve bölge geleceğinin kaybolmasının sorumlusu olmasın!
   ***
   Not: Sürekli Posbıyık’ı eleştirdiğim yönünde sitemde bulunan yandaşlarına da bir sözüm var; Böyle tavır sergileyip adama hala hata yaptırıdğınızın farkında değilmisiniz? yoksa gizli gizli altını oyup, yok olmasını mı istiyorsunuz!

12.01.2010 09:38:47

Bu yazı 1877 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )





Şu anda 30 kişi online
Toplam ziyaret : 81.496.947

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

MİDE KANSERİNDE ENDOSKOPİK TEDAVİ


Devamını oku »

10.03.2025 10:24:15 tarihinde yazıldı
955 kez okundu


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
GEÇ OLMADAN VEDALAŞIN…


Devamını oku »

11.02.2025 13:02:26 tarihinde yazıldı
748 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SANIRSINIZ KAVGA EDİYORLAR!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri