(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MAKALE ÖDÜL GETİRDİ

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) akademisyenlerinin, Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından verilen “Yapay Zekâ Alanında Yılın En Çok Atıf Alan Makale Yazarı” ödülünü kazandığı bildirildi.

Üniversitenin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünün yazılı açıklamasına göre, BEUN Mühendislik Fakültesi öğretim elemanları Doç. Dr. Aytaç Altan ve Araştırma Görevlisi Yusuf Bahri Özçelik’e verildi. Doç. Dr. Altan ve Arş. Gör. Özçelik, “Overcoming Nonlinear Dynamics in Diabetic Retinopathy Classification: A Robust AI-Based Model With Chaotic Swarm Intelligence Optimization and Recurrent Long Short-Term Memory” başlıklı makaleleri ile bu ödüle layık görüldü. 

Altan ve Özçelik, ödüllerini 7-8 Kasım 2024 tarihlerinde Ankara’da düzenlenen “Savunma Sanayii Yapay Zekâ Zirvesi”nde YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Savunma Sanayi Başkanı Sayın Prof. Dr. Haluk Görgün’ün elinden aldı.

ÖZÖLÇER BAŞARIYI KUTLADI

BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, mühendislik kökenli kurulan üniversitenin, bilimsel alandaki başarılarının her alanda artmasından büyük gurur ve memnuniyet duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Doç. Dr. Aytaç Altan ve Arş. Gör. Yusuf Bahri Özçelik’in elde ettiği bu ödül, üniversitemizin bilimsel vizyonunun ve araştırma kültürünün önemli bir göstergesidir. Akademisyenlerimizin gösterdiği üstün başarı, sadece üniversitemizi değil, şehrimizi ve ülkemizi de uluslararası camiada gururlandırmaktadır. Modern çağımızın en önemli konularından birini oluşturan yapay zekâ alanında gerçekleştirdikleri çalışmaları neticesinde elde ettikleri ödülden dolayı kendilerine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Aynı zamanda akademisyenlere ve bu alanda çalışmalar yürüten araştırmacılar ile üniversitelere teşvik edici, çalışmalarını destekleyici böyle bir imkân sundukları için Sayın Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün ve YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar'a teşekkürlerimi sunuyorum.

Açıklamada ayrıca, BEUN’da, alınan ödül ile yapay zekâ ve teknoloji alanında akademik camiaya önemli katkılar sunmaya devam etiğine vurgu yapıldı.




Bu sayfayı yazdır

9.11.2024 14:45:14

Bu haber 304 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 83.123.398

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
15 TEMMUZ-TÜRK BAYRAĞI, ATATÜRK…


Devamını oku »

23.07.2025 16:52:40 tarihinde yazıldı
169 kez okundu


YAZ AYLARINDA AMELİYAT RİSKLİ DEĞİLDİR!


Devamını oku »

17.07.2025 09:10:07 tarihinde yazıldı
307 kez okundu

OP.DR.RABİA BAŞER AÇIKGÖZ { UZMANINDAN... }
Kadınların Sessiz Estetik Devrimi: Genital Estetik Artık Gizli Kalmıyor!


Devamını oku »

23.07.2025 17:13:09 tarihinde yazıldı
76 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

NE YAPACAKLARI BELLİ OLMAZ DEDECİĞİM!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri