(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BU BİNAYA KİM GÖZ KIRPIYOR?!

(Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü’nün şehir merkezindeki ek binasının ihaleyle satışa çıkarılacak olmasının birçok iş insanının ağızlarını sulandırdığı, iştahlarını kabarttığı dile getiriliyor.

GÖZ KIRPAN KIRPANA!..

Hakimiyet Yayın Grubu Zonguldak Bölge Sorumlusu Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaki yetkililer tarafından ihaleyle satışının yapılması için çalışmalarını aralıksız devam ettirdiği öğrenilen şehrin göbeğinde “kupon arazi” konumundaki ağızları sulandıran Zonguldak SGK İl Müdürlüğü’nün söz konusu binasına, Zonguldak’ın tanınmış bazı iş insanlarının siyasetçilerin de desteklerini almak için birbirleriyle yarışırcasına talip oldukları, ayrıca başkent Ankara’da var olan bazı üst düzey bürokrasi yönetimi nezdinde de girişimlerini sürdürdükleri dile getiriliyor.

BAZI SİYASETÇİLERİN DAİRELER TALEP ETTKLERİ İDDİA EDİLİYOR!

Birçok vatandaşın iddialarına göre de, Zonguldak kamuoyunda tanınmış bazı siyasetçilerin ise ihaleyle ilgilenen bazı iş insanlarından beklenti içinde oldukları ve daireler talep ettikleri konuşuluyor.

Her ne pahasına olursa olsun “kamu vicdanı” ön planda tutularak ihalenin hakkaniyetli yapılması bekleniyor, diğer yandan da kamuoyunun duyarlılık göstererek dikkatlerinin bu ihalenin üzerinde olması, peşkeşe müsaade edilmemesi, ihalede oyun varsa oyunun bozulması isteniyor.

88 YILLIK

Zonguldak Belediyesi’nin şehir merkezindeki Meşrutiyet Mahallesi Gazipaşa Caddesi’nde (halk dilinde Kadırga yokuşu olarak bilinen virajın başlangıcı) bulunan 1936 yılında da yapıldığı bildirilen inşaat alanı 1250 metrekare civarındaki çatısı hariç zemin dahil 3 katlı bina, sigorta prim borcuna karşılık belediye başkanlığınca 2001’de tapusuyla Zonguldak SGK İl Müdürlüğü’ne devredilmiş.

Müdürlüğe ait söz konusu binanın zemin katı ile ikinci katını ticaret yapan kiracıların kullandığı, üçüncü katında ise kurumun arşivlerinin muhafaza edildiği öğrenildi.

BİNANIN İSKANI YOK İDDİASI

Ayrıca binanın iskanının olmadığını ve bundan dolayı da iş yerlerine ruhsat verilmemesi gerektiği, dış cephesinden sıklıkla sıva parçalarının kaldırıma düşerek tehlike oluşturduğu, depreme de dayanıksızlığı iddia ediliyor.

HENÜZ TEBLİGAT GÖNDERİLMEMİŞ!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan kente gelen 3 kişiden oluşan görevlilerin,

Zonguldak SGK İl Müdürlüğü’nün geçmiş yıllarda Sağlık İşleri Müdürlüğü olarak da faydalandığı binada ölçümler yaparak kiracılarla görüştüğü, ancak şu ana kadar iş yerlerinin boşaltılmasına yönelik muhataplarına herhangi tebligat gönderilmediği dile getirildi.

O BİNA DA İHALEYE ÇIKABİLİR

Diğer yandan kurumun şehir merkezindeki Meşrutiyet Mahallesi Tahir Karaoğuz Caddesi’nde yer alan 7 katlı Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Ek 2 Hizmet Binası’nın da (önceki yıllarda BAĞ-KUR Müdürlüğü olarak kullanılmış) satışının yapılması için ihaleye çıkılabileceği öne sürüldü.




Bu sayfayı yazdır

15.10.2024 09:05:09

Bu haber 1013 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)





Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 78.602.247

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
BİRAZ ABARTILI BULDUM!


Devamını oku »

15.10.2024 11:18:25 tarihinde yazıldı
278 kez okundu

Erken yaş mide kanseri: Kimler risk altında !


Devamını oku »

30.09.2024 11:15:25 tarihinde yazıldı
430 kez okundu

TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SAĞLIK OLSUN….


Devamını oku »

29.08.2024 10:26:01 tarihinde yazıldı
772 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SLOGAN TAM DA OTURMUŞ!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri