(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DOSTLARDI, KARDEŞ OLDULAR!

GEBZE GAZETECİLER CEMİYETİ İLE ZONGULDAK GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARI ARASINDA “KARDEŞ CEMİYET PROTOKOL İMZA TÖRENİ” DÜZENLENDİ

Orhan Akyüz bildiriyor- Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Gebze Gazeteciler Cemiyeti (GGC) ile Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) başkanları arasında “Kardeş Cemiyet Protokol İmza Töreni” düzenlendi.

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde, GGC koordinasyonunda 30 Eylül-2 Ekim 2024 tarihlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Balyanoz Eğitim Tesisleri’nde, GGC ile ZGC’nin “Kardeş Cemiyet Protokol İmza Töreni ve Eğitim Semineri” kapsamında 3 günlük program düzenlendi.

Program, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gebze ilçesinin tanıtımını içeren sinevizyon gösterimiyle başladı.

“ALLAH GEBZE’YE KOLAYLIK VERSİN, ZONGULDAK ZOR BİR CEMİYETTİR”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, törende yaptığı konuşmada, TGF olarak sadece Gebze’de değil, Türkiyenin çeşitli illerinde projeler yaptıklarına dikkati çekerek, “TGF’nin ortaya koyduğu projelerin tümü güzel projeleridir, projelere devam ediyoruz, isteyen her ile seminer yapıyoruz.

Bu seminerler çok verimli geçiyor. Şu an Gebze çok faal bir cemiyetimiz. Bu organizasyona Türkiyenin her yanından katılım olması çok güzel. TGF’nin aile birliği ve Anadolu basını için dayanışma içinde olması çok bağlayıcı oluyor. Allah Gebze’ye kolaylık versin, Zonguldak zor bir cemiyettir. Zonguldak’ta çok aktif bir cemiyetimizdir. İkinci olarak Zonguldak’ı sayabilirim.

Cemiyetlerimiz her ay çok güzel etkinlikler gerçekleştiriyor. Bizde bunlara katılım sağlıyoruz. Bu seminerin güzel geçeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

“HEPİMİZ DİN KARDEŞİZ”

TGF Genel Başkan Yardımcısı ve GGC Başkanı Levent Altun da “Hepimiz din kardeşiz ama gazetecilik kardeşliği, dayanışmanın ve birlikteliğin artırılması için Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ile kardeş olmaya karar verdik. Biraz daha farklı bir konsept kardeş proje gerçekleştirerek Zonguldak ile programı düzenledik” dedi.

PROTOKOLDE “DEVRİM” NİTELİĞİNDE  KARARLAR

TGF Genel Saymanı ve ZGC Başkanı Derya Akbıyık ise protokolün her iki cemiyetin karşılıklı olarak meslekî dayanışmayı güçlendirmeyi, basın mesleğine dair ortak sorunların çözümünde iş birliği yapmayı ve yerel basının tanıtımı ile gelişmesine katkı sağlamayı hedeflediğini söyledi. 

Başkan Akbıyık, şöyle devam etti:

“Tekirdağ ile Mersin bu projenin öncüsüdür. Şimdi burada biz Gebze ve Zonguldak arasında kardeş protokolü imzalayacağız, bugün de ilk adımı atıyoruz.
Protokolün iş birliği içerdiği alanlar arasında mesleki dayanışmanın sağlanması, basın mensuplarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi, teknolojik gelişmelere uyum sağlama konusunda ortak çalışmalar yapılması, yerel basının sorunlarının ortak konsensüsle ele alınması ve çözüm yolları geliştirilmesi, şehirlerin tanıtımına yönelik faaliyetler düzenlenmesi, gazete ve gazeteciler arasında iş birliğinin artırılması, ortak seminer, panel ve çalıştay gibi etkinlikler düzenlenerek bilgi paylaşımının artırılması yer almaktadır.

‘YEREL BASININ TANITIMI VE GELİŞTİRİLMESİ’

Cemiyetler, iller arası yapılacak faaliyetler kapsamında karşılıklı olarak yerel basının tanıtımını sağlama sorumluluğunu üstleneceklerdir. Bu doğrultuda, yerel basının gelişimine yönelik çalışmalar yapılacak, ortak etkinlikler düzenlenecek ve iki şehir arasında basın mensupları arasında bilgi alışverişi teşvik edilecektir.

‘MESLEKİ GELİŞİM VE SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ’

Gazetecilerin meslekteki çalışma şartlarının iyileştirilmesi, teknolojiye uyumun sağlanması, yeni gazetecilik teknikleri ve yaklaşımlarının geliştirilmesi, mesleki sorunların ortak bir konsensüs ile ele alınarak çözüm yollarının bulunması protokolde yer almaktadır.

‘YIPRANMA PAYI VE BASIN KARTLARI’

Cemiyetler, gazetecilerin meslekî yıpranma payı hakları ve basın kartlarının kullanımı konusunda birlikte çalışmalar yürüteceklerdir. Ayrıca, İletişim Başkanlığı ile olan ilişkilerin düzenlenmesi ve geliştirilmesi yönünde ortak girişimlerde bulunulacaktır.

‘VASIFLI VE VASIFSIZ GAZETELERİN DURUMU’

Her iki cemiyet, vasıflı ve vasıfsız gazetelerin genel durumu hakkında incelemeler yapacak, yerel basının niteliksel olarak gelişmesi adına raporlar ve öneriler hazırlayacaktır.

‘BASIN İLAN KURUMU İLE İLİŞKİLER’

Basın İlan Kurumu ile olan ilişkiler, gazeteler açısından değerlendirilerek, bu alandaki sorunlar ele alınacak ve çözüm yolları arayışına girilecektir. Gazetelerin ilan gelirlerinin artırılması ve basın mensuplarının ekonomik refah düzeyinin yükseltilmesi hedeflenecektir.

‘GAZETELERİN EKONOMİK DURUMU VE GELİR KAYNAKLARI’

Gazetelerin gelir kaynaklarının artırılması amacıyla ortak girişimlerde bulunulacak, gazetecilerin refah seviyesinin yükseltilmesi için çalışmalar yapılacaktır.

‘UYGULAMA VE DENETİM’

Bu protokolün uygulanması ve hayata geçirilmesi her iki cemiyetin sorumluluğunda olacaktır. Protokolde belirtilen hedeflere ulaşılması için yıllık toplantılar düzenlenecek ve yapılan çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla sonuç bildirgeleri hazırlanacaktır.

‘YÜRÜRLÜK VE SÜRE’

Bu protokol, taraflarca imzalandığı tarihten itibaren yürürlüğe girecek olup tarafların mutabakatı ile süresiz olarak devam edecektir. Taraflar, her yıl yapılacak değerlendirme toplantılarıyla protokolün işleyişini gözden geçirecek ve gerekli düzenlemeleri yapabilecektir.

‘İHTİLAFLARIN ÇÖZÜMÜ’

Çözümü protokolün uygulanmasında doğabilecek anlaşmazlıklar, taraflar arasında yapılacak müzakerelerle çözülmeye çalışılacak, uzlaşma sağlanamaması durumunda ise ilgili hukuk çerçevesinde gerekli adımlar atılacaktır.

‘SONUÇ’

Gebze Gazeteciler Cemiyeti (GGC) ile Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) tabi olduğu yasa ve dernek tüzüklerine aykırı olmamak üzere dernek konusuna giren hususlarda iş birliği yapılmasına, her iki cemiyete de karşılıklı olarak ‘Kardeş Cemiyet’ statüsü verilmesine ve bu hususun her türlü vasıtalarla ilan edilip kamuoyuna duyurulmasına, dernekler arasında ilgili yasalar ve dernek tüzüklerine aykırı olmamak üzere bilgi alışverişi ve sair iletişim kanalları oluşturularak karşılıklı dayanısma içinde olunmasına, cemiyet üyeleri arasında da kurumsal ve bireysel olarak iletişim kurulmasına yardımcı olunmasına dair iş bu protokol 01/10/2024 tarihinde Gebze'de tanzim ve imza edilmiştir.”

SÖZDE DEĞİL ÖZDE KARDEŞ OLDULAR

Konuşmaların ardından programın ikinci gününde, her iki cemiyetin başkanlarının imzalarını atarak kardeş cemiyet olmaları coşkuyla alkışlandı.

GGC Başkanı Levent Altun, TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca ile ZGC Başkanı Derya Akbıyık’a plaket takdim etti. ZGC Başkanı Akbıyık da Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in hediyesi özel madenci heykelini GGC Cemiyeti Başkanı Altun’a takdim etti. Zonguldak’ın Alaplı ilçesindeki Alaplı Gazeteciler Derneği Genel Sekreteri Ertuğrul Yüksel de TGF Genel Başkanı Karaca’ya hazırlattığı çanta içinde fındık ve çilek reçeli hediye etti.

Bu arada organizasyonun ikinci aşamasının ise Zonguldak’ta gerçekleştirileceği öğrenildi.

TGF GENEL BAŞKANI DA KATILDI

Bu arada programlara, TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca ile yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Vakfı Mütevelli Heyeti ile yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra 25 ilden gazetecilerin üye oldukları cemiyet ve dernek başkanları ile çok sayıda gazetecinin katılım sağladıkları öğrenildi.




Bu sayfayı yazdır

1.10.2024 14:12:30

Bu haber 336 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)





Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 78.602.192

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
BİRAZ ABARTILI BULDUM!


Devamını oku »

15.10.2024 11:18:25 tarihinde yazıldı
278 kez okundu

Erken yaş mide kanseri: Kimler risk altında !


Devamını oku »

30.09.2024 11:15:25 tarihinde yazıldı
430 kez okundu

TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SAĞLIK OLSUN….


Devamını oku »

29.08.2024 10:26:01 tarihinde yazıldı
772 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SLOGAN TAM DA OTURMUŞ!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri