(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÇOCUKLARDA YENİ VİRÜS!!!

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, çocuklarda ‘El, Ayak, Ağız’ hastalığı görülmeye başlandığı bildirildi.

İlçedeki Özel Karadeniz Ereğli Echomar Hastanesinde görevli Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Çağrı Arda Hatipoğlu, Hakimiyet muhabirine açıklamasında, son dönemlerde gelen hasta çocukların ellerinde, ayaklarında ve ağızlarında lezyonlar görüldüğünü söyledi.

Söz konusu hastalığın bulaşıcı bir virüs olduğuna dikkat çeken Dr. Hatipoğlu, belirti gösteren çocukların ailelerinin ivedilikle uzman doktora müracaat etmelerini önerdi.

YENİ TÜR BİR VİRÜS

Hatipoğlu, hastalığın yeme bozukluğu, ateş, ishal, kusma, kaşıntı gibi belirtileri olduğuna dikkat çekerek, şöyle dedi:

“Söz konusu hastalık bulaşıcı bir tür virüs. Hastalığa yakalanan çocukların ağız içlerinde, el ve ayaklarında küçük su toplaya lezyonlar oluşuyor. Bu da çocukta yeme bozukluğu ateş, ishal, kusma, kaşıntı gibi sorunlar yaratabiliyor. Bu nedenle çocukların ağız içlerinde yara çıktığında, yeme içme ve sıvı alımına dikkat edilmeli. Böyle bir durumda çocuğun ateşi yüksekse düşürülmeli. Ağız bakımları düzenli şekilde yapılarak çocuğun daha fazla dinlenmesine imkan sağlanmalı.”

BULAŞICI ÖZELLİĞİ VAR

Uzman Dr. Hatipoğlu, yaklaşık 7-10 gün süren hastalığa yakalanan çocuğun öğrenci olması halinde okula gönderilmemesi gerektiğine de dikkat çekerek, “hastalık daha çok temas ve nefes yoluyla geçebiliyor. Bu nedenle öğrenci olan çocuklarımızı hastalık süresince okula göndermeyelim. Olabildiğince hijyene dikkat edilmeli” dedi.

MAYMUN ÇİÇEĞİ İLE İLGİLİ YOK!

Son dönemlerde dünyada ‘Maymun Çiçeği’ denilen bir hastalığın varlığını da hatırlatan Dr. Hatipoğlu, “her ne kadar benzerlik gösteriyorsa da, söz konusu çocuk hastalığının maymun çiçeği ile bir ilgisi yok. Bu konuda aileler endişeye kapılmasın; çocuklarının hijyen ve yıkanmalarına dikkat etsinler” diye konuştu.

KORONA VİRÜS GERİ GELDİ!

Özel Echomar Hastanesinde görevli Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Çağrı Arda Hatipoğlu, son günlerde Covid-19 vakasının yeniden görülmeye başlandığını vurgulayarak, unları kaydetti:

“Dünyayı saran ve milyonlarca ölüme neden olan Korona virüs (Covid-19) salgınının belirtileri bugünlerde çocuklarımızda yeniden görülmeye başladı. Çocuklarda özellikle baş ağrısı, karın ağrısı gibi belirtilerle görülen Covid-19 nedeniyle okullardan rapor alan çok sayıda öğrenci var. Çeşitli varyantlarla karşımıza çıkan Covid-19’a karşı da ailelerin dikkatli olması gerekiyor.”




Bu sayfayı yazdır

26.09.2024 12:54:01

Bu haber 839 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 81.475.615

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
BU SEFERLİK SİTEM DİYELİM!


Devamını oku »

15.04.2025 11:32:03 tarihinde yazıldı
348 kez okundu

MİDE KANSERİNDE ENDOSKOPİK TEDAVİ


Devamını oku »

10.03.2025 10:24:15 tarihinde yazıldı
948 kez okundu


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
GEÇ OLMADAN VEDALAŞIN…


Devamını oku »

11.02.2025 13:02:26 tarihinde yazıldı
741 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SANIRSINIZ KAVGA EDİYORLAR!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri