(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BELEDİYE “TARAF DEĞİLİM” DEDİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçe Belediyesinin, ilçede toplu taşıma aracı olarak faaliyet gösteren özel halk otobüslerinin aralarında engellilerin de bulunduğu bazı 65 yaş üstü ücretsiz kullanım hakkının iptalinde, taraf olmadığı bildirildi.

Karadeniz Ereğli Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün yazılı açıklamasında, belediyenin İlçe genelinde İlçe Trafik Komisyonu Kararları ile Belediye Meclis kararları doğrultusunda belirlenmiş olan araçların durak yerleri, depolama alanları, sefer saat ve güzergah programları, araçların model ve teknik özelliklerine dair kriterler ile araçların ruhsat ve tescil işlemlerinin idare tarafından denetimini yürüttüğü belirtildi.

KAYMAKAMLIK CEZA UYGULAYACAK

65 Yaş üzeri ve engelli vatandaşların ücretsiz seyahat hakkına dair işlemler ise Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca 2014’de Resmi Gazete ile yayınlanan ve yürürlüğe giren “Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği” ile belirlendiği hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bakanlığın kararına göre, 65 yaş üzeri kişiler ile sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerin engelli olduğunu belgeleyen kişilerin şehir içi toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacağı belirtilmiş olup ; bu taşıma karşılığında “ Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” kapsamında araç başına aylık 2 bin 700 lira gelir desteği ödemesi ilgili bakanlık tarafından yapılmaktadır.

Ücretsiz seyahat hakkının kullandırılmaması halinde; haktan faydalandırılmayan her kişi için mülki idare amiri tarafından toplu taşıma aracının tarifesi üzerinden elli (50) tam bilet bedeli tutarında idari para cezası uygulanır.

Bu doğrultuda; 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren Kdz. Ereğli Kaymakamlığı başkanlığında oluşturulacak denetim komisyonu tarafından merkez kalkış duraklarında fiziki denetimler yapılarak ücretsiz seyahat hakkı bulunmasına rağmen bu haktan faydalandırılmayan her kişi için toplu taşıma aracına 50 tam bilet tutarında 1000 lira idari para cezası Kdz. Ereğli Kaymakamlığı tarafından uygulanacaktır.”




Bu sayfayı yazdır

26.07.2024 19:01:19

Bu haber 450 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
26.07.2024 19:26:42
Kadir Haktanır diyor ki;

Belediye bu işte bizzat taraftır. Toplu taşıma işleri belediyelere aittir. Bu kaosa sebep belediyedir. Yıllardır suya sabuna dokunmaz her gücü kooparatife bıraktı.





Şu anda 24 kişi online
Toplam ziyaret : 77.969.724

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
ERDEMİR’İN ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ OLMASI


Devamını oku »

5.09.2024 13:04:10 tarihinde yazıldı
203 kez okundu

TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SAĞLIK OLSUN….


Devamını oku »

29.08.2024 10:26:01 tarihinde yazıldı
232 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

DAHA DURUN BAKALIM!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri