(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ENGELLİLER TEPKİLİ!

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Özel Halk Otobüslerince bazı imtiyazlı taşımalara yönelik alınan iptal kararı, engellilerin tepkisini çekti.

İlçedeki Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, halk otobüslerinin 1 Ağustos’tan itibaren uygulamaya koyacağı “ücretsiz taşınmayacaklar” arasında engellililerin de bulunmasını doğru bulmadıklarını belirtti.

Sınırlı Sorumlu Özel Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifince, “mazut litre fiyatının 46 lira olması gider ve ddiğer maliyetlerin artmasına” yönelik aldığı kararı anlayışla karşıladıklarını ifade eden Şentürk, şunları kaydetti:

“Fakat bu sorunun çözümü   ayda 60 kez indi-bindi   hakkına sahip olan engelliyi bu haktan mahrum etmek değildir, olamaz olmamalıdır da. Devletimizin engellilere tanımış olduğu bu yasayı tanımamak ve dahası ücret almak suç niteliği taşımaktadır. Bu sorunun çözümünün tarafı engelliler değildir. Engellileri bu haktan mahrum etmekte hiç değildir.  Konunun çözümünün tarafı, ilgili yasada bellidir. Bu durumda Zonguldak Valiliği UKM gerekli önlemleri almalıdır. Ayrıca bu konuda taraf olan Kdz. Ereğli Belediyesinin de çözüm üretmesini istiyoruz.”




Bu sayfayı yazdır

25.07.2024 19:10:02

Bu haber 545 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
26.07.2024 01:41:01
Uğur diyor ki;

Engelli lerin haklarını elinden almayın engelli ler nereye gidiyor ki ya hastaneye gider yada eczaneye zevke keder gezen engellimi var sistemde görünür zaten encok binenler 65 yaş üstü normal paralidan fazla 65 yaş üstü biniyor bakın sisteme ayır adersiniz zaten





Şu anda 17 kişi online
Toplam ziyaret : 77.969.469

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
ERDEMİR’İN ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ OLMASI


Devamını oku »

5.09.2024 13:04:10 tarihinde yazıldı
203 kez okundu

TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SAĞLIK OLSUN….


Devamını oku »

29.08.2024 10:26:01 tarihinde yazıldı
232 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

DAHA DURUN BAKALIM!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri