(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BİRLİKTE ÇELENK KOYDULAR

(Haber: Fikri Kapan) - Zonguldak’ta, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) ile Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) birlikte tören düzenlediler.

Valilik alanında düzenlenen törende, ZGC Yönetim Kurulu Başkanı derya Akbıyık ve KGD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Emen, birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk koydular.

Saygı duruşunda bulunulan törende İstiklal Marşı okundu.

Başkan Akbıyık, Gazetecilik mesleğinin, günümüzde ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğuna değindiği konuşmasında şöyle dedi:

“Gazeteciler, fiziksel saldırılara, tehditlere ve tacizlere maruz kalmakta; düşük ücretlerle ve güvencesiz koşullarda çalışmak zorunda kalmaktadır. Ekonomik zorluklar, işsizlik oranlarının yüksek olması, gazetecilerin yaşamlarını sürdürebilmelerini güçleştirmektedir.Gazetecilik mesleği yıpranma payına sahip ağır iş koludur. Nasıl ki madencilik sektöründe yıpranma payı adına devletimiz tarafından bir asgari ücret ilave teşvik maaş verilmesi sağlanıyorsa aynı uygulama gazetecilik mesleği adına da uygulanmalıdır. Bizler bunu devlet yetkililerimizden talep ediyor ve istiyoruz.

Basın İlan Kurumunun Şube Kapatmaları kabul edilemez

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürlüğü kararıyla Sakarya Şube Müdürlüğü’nün de aralarında bulunduğu 13 şube kapatılmıştır. Yerel basının resmi ilan trafiğini düzenleyen BİK şubeleri kapatılarak sorumluluk alanlarındaki illere bağlanmıştır. Sakarya ili de Kocaeli ve Düzce ile birlikte İstanbul Şube Müdürlüğü sorumluluk alanına verilmiştir. Sakarya Şube Müdürlüğü’nün bu iki komşu ilin tam ortasında olması ve Zonguldak’ı da kapsaması ile birlikte geniş yüzölçümlü bölge müdürlüğü olarak değerlendirilip kapatılmaması gerekirken, Genel Müdürlük uhdesi, tasarrufu ve kararıyla kapatılması bizleri derinden üzmüştür. Bu vesileyle alınan kararı kabul edilemez buluyor ve yeniden değerlendirilmesini talep ediyoruz. Bu dileklerimiz diğer kapatılan şubeler içinde geçerlidir.”

Törene, ZGC Yönetimi, KDG Yönetimi ile Cemiyet ve derneği üyesi gazeteciler katıldı.

ERDEM KUTLAMAYA GELDİ

Bu arada Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, gün dolayısıyla ZGC’ye kutlama ziyaretinde bulundu.

Akbıyık, yönetim kurulu ve gazetecilerle birlikte karşıladığı Başkan Erdem’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bugünkü ziyaretiniz için çok teşekkür ediyoruz. Basına verdiğiniz değeri önemi biliyoruz” dedi.

Başkan Erdem de, basın bayramını bir kez daha kutladığı konuşmasında şunları kaydetti:

“Basın bayramı aslında sansürün kaldırılmasını, ülkenin ülkemizin demokrasinin gelişmesinde çok önemlidir. Çünkü basının her daim varlığıyla biz onur ve gurur duyuyoruz. Ülke, demokrasinin gelişmesinde, ekonominin iyi idare edilmesinde bu ve buna benzer bütün alanlarda basının gücünü, rolünü çok önemsiyoruz. Vatandaşımızın doğru haber alma özgürlüğünün tek adamının iradesine terk edilemez. Ülkede demokrasi olmasını da temenni ediyorum.”

Yerel Basına Desteklerimiz Devam Edecek

Erdem, Kamu tasarruf tedbirleri nedeniyle yerel basına sağladıkları desteğin olumsuz etkilendiğini ifade ederek, şöyle dedi:

“Basına, ben elimden geldiği kadar her alanda destek vermeye çalışıyorum. Yani en azından yani sizlerin vasıtasıyla. Yerel basına da desteklerimiz devam edecek. Bu çok önemli gerçekten bu çok kıymetli bir durum. Doğru habercilik yapanlara, verenlere çok teşekkür ediyorum. Günümüz koşullarında bütün meslek kollarında ciddi sıkıntıların olduğunu biliyorum. Bugün geldiğimiz noktada bu kamu tasarruf tedbirleri genelgesinde kurumların sizlere olan desteği de olumsuz etkilendi ve engellendi öyle diye düşünüyorum. Ama bu zor koşullar altında mesleğinizi en iyi şekilde icra etme çabasında da olduğunuzu da biliyorum. Bizlere düşen bir şey olduğu takdirde mutlaka sizleri elimizden gelen bütün katkıyı vereceğimizi buradan ifade ediyorum.”

KUTLAMALAR

Diğer yandan, CHP Kozlu İlçe Başkanı Merve Arslan, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Pulat, Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, yayınladıkları mesajlarla 24 Temmuz Basın Bayramını kutladıklarını bildirdiler.




Bu sayfayı yazdır

24.07.2024 14:32:34

Bu haber 257 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)





Şu anda 20 kişi online
Toplam ziyaret : 77.969.719

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
ERDEMİR’İN ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ OLMASI


Devamını oku »

5.09.2024 13:04:10 tarihinde yazıldı
203 kez okundu

TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SAĞLIK OLSUN….


Devamını oku »

29.08.2024 10:26:01 tarihinde yazıldı
232 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

DAHA DURUN BAKALIM!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri