(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SANSÜRSÜZ KUTLADILAR!

Basından sansürün kaldırılışı olarak bilinen 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajları yayınlandı.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu mesajında, basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin demokratik bir toplum için ne denli önemli olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:

“Sansürün kaldırılması, basının özgürce çalışabilmesinin önündeki en büyük engelin aşılması anlamına gelir. Bu önemli gelişme, gazetecilerin bağımsız ve özgür bir şekilde haber yapabilmelerine, toplumun her kesiminden seslerin duyurulmasına olanak tanımıştır. Zonguldak’ta görev yapan basın mensuplarımız da bu özgürlük ışığında çalışmalarını sürdürmekte, halkımızın sesi olmaktadırlar. Zonguldak’ın basın tarihi, emek ve mücadele dolu hikâyelerle bezeli olup basın mensuplarımızın özverili çalışmaları sayesinde bugünlere ulaşmıştır. 24 Temmuz Basın Bayramı vesilesiyle, Zonguldak’ta ve ülkemizde görev yapan tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunuyor, sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler diliyorum.

Karadeniz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı da, yayınladığı görsel ile 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladığını belirtti.

BOZKURT’UN MESAJI

AK parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, "Basından Sansürün Kaldırılışının" yıldönümünü kutladığı açıklamasında, “Basın, toplumun sesi, gözü ve vicdanıdır. Doğru haber alma hakkı, demokratik bir toplumun vazgeçilmez unsurlarından biridir ve bu hakkın güvence altında olduğu bir ortamda yaşamak hepimizin en temel hakkıdır” ifadelerine yer verdi.

ERDEM’İN MESAJI

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, basın mensuplarının; toplumsal değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini koruyup gözetmeyi temel görev sayarak halkın doğru ve objektif bir şekilde haber alma ihtiyacını sağladığına vurgu yaptığı mesajında, şu görüşlere yer verdi:

Sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren demokrasinin dördüncü gücü olan basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün, ‘Basın, Milletin müşterek sesidir’ ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır. Basın mensupları üstlendikleri misyonun ve etki alanlarının bilincinde olmak, hakikate sadık kalmak zorundadırlar.”

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise yayınladığı görsel ile gazetecilerin basın gününü kutladığını bildirdi.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin de, mesajında; “Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, sorumluluk bilincinde, tarafsız bir yayıncılık anlayışı ile görevini yerine getirmeye çalışan gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

DURAL’IN MESAJI

CHP Zonguldak İl Başkanı devrim Dural, gazeteciler zor şartlar altında, fedakarca görevlerini yerine getirdiğini hatırlattığı mesajında, şunları söyledi:

“Basının özgür, tarafsız ve bağımsız bir şekilde görevini yapabilmesi, demokratik bir toplumun vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bu vesileyle, basın mensuplarımızın sorunlarının çözülmesi, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve özgürlüklerinin korunması gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum.

GMİS YÖNETİMİNİN MESAJI

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil de, Yönetim Kurulu adına yayınladığı mesajında şöyle dedi:

“Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkin aracı olan basın, aynı zamanda en temel haklardan olan; her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün de en temel unsurlarından biridir.

Toplum değerlerine saygılı, basın ilkeleri ve ahlakına uygun sorumluluk bilinci içinde görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir. Bu nedenle basınımızın çalışma şartlarının iyileştirilmesi, özgürce kamu yararı doğrultusunda haber yayma haklarını kullanabilmeleri, sendikal örgütlenme özgürlüğüne de kavuşabilmeleri en büyük dileğimizdir.”

KALFA’NIN MESAJI

Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Altan Kalfa da yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla tüm basın mensuplarımızın bayramını kutluyorum. Tarafsız, doğru ve hızlı haber anlayışıyla toplumu bilgilendiren, aydınlatan ve demokrasinin temel taşlarından biri olan gazetecilerimize teşekkür ederim. Emekleriniz ve özveriniz için minnettarız. Bayramınız kutlu olsun!”




Bu sayfayı yazdır

24.07.2024 11:58:44

Bu haber 198 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)





Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 77.969.689

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
ERDEMİR’İN ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ OLMASI


Devamını oku »

5.09.2024 13:04:10 tarihinde yazıldı
203 kez okundu

TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SAĞLIK OLSUN….


Devamını oku »

29.08.2024 10:26:01 tarihinde yazıldı
232 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

DAHA DURUN BAKALIM!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri