(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BASIN ÖZGÜR OLMALI!

Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu (ERMED), 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

ERMED Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gönüllü, mesajında, 24 Temmuz 1908’in, basından sansürün kaldırıldığı tarih olduğunu belirtti.

Bu tarihte gazetecilerin, sermaye ve kamu otoritelerine karşı verdikleri zorlu mücadele sayesinde gazetelerini ilk kez sansürsüz olarak yayımlanmaya başladığını hatırlatan Gönüllü, şunları kaydetti:

“Bu anlamlı gün ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ ya da ‘Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü’ olarak kutlanır, anılır. Kamuoyunun kaynağından doğru haberi almasını sağlayan basının özgür olmasının önemi, tıpkı iletişim zorunluluğu gibi gerçekliğini sonsuza dek koruyacaktır. Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından olan medyanın, temel olarak haber alma ve yayma görevi üstlendiği bilinir. Basın ve geniş anlamda medya, özgür oldukça, etkisi güçlü ve bir o kadar güvenilir olacaktır. Güvenilirlik ise insanlığın birinci önceliğidir. Bunun mücadelesini dün verenler, bugün içinde olanlar ve yarın da aynı yolda mücadele edecek meslektaşlarımız baş tacımızdır.

BASIN TAM ÖZGÜR OLMALIDIR

Bizler, Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) yönetimi olarak, “mesleğimize meslektaşlarımıza ve Ereğli’mize fayda sağlama” misyonu, “bölgemize, ülkemize ve dünyamıza entegre olma” vizyonu ile faaliyetlerimizi sürdürürken, basın özgürlüğü konusundaki duyarlılığımızı katıldığımız her platforma duyumsatıyoruz.
Öte yandan, günümüzde de sansür; ekonomik, siyasi ve kamu otoritesi marifeti ile zaman zaman hortlamakta, ulusal veya yerel mecralarda kamuoyunun haber alma hakkı, dolayısı ile basın özgürlüğü engellenmektedir. Oysa mesleki etik ilkelere, evrensel insan haklarına uyan ve hukuk çerçevesinde kalmaya özen gösteren basın, demokrasideki dördüncü temel güç olarak yüklendiği görevi gereği tam özgür olmalıdır. Hukuki ve kamusal düzenlemelerde bu esas teminat altına alınmalıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle “24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü” nü kutluyor; tam özgür, tam bağımsız, tarafsız ve güçlü basının var olması için mücadelemizin kararlılıkla devam edeceğini bir kez daha ifade ediyoruz.”




Bu sayfayı yazdır

23.07.2024 16:10:49

Bu haber 236 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)





Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 78.545.512

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
BİRAZ ABARTILI BULDUM!


Devamını oku »

15.10.2024 11:18:25 tarihinde yazıldı
236 kez okundu

Erken yaş mide kanseri: Kimler risk altında !


Devamını oku »

30.09.2024 11:15:25 tarihinde yazıldı
401 kez okundu

TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SAĞLIK OLSUN….


Devamını oku »

29.08.2024 10:26:01 tarihinde yazıldı
557 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SLOGAN TAM DA OTURMUŞ!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri