(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

8. SIRAYI ALDI

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Diş Hekimliği Fakültesinin, Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı (DUS) başarı sıralamasında devlet ve vakıf üniversiteleri arasında 8. sırada yer aldığı bildirildi.

BEUN Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünün yazılı açıklamasında, BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, son yıllarda BEUN Diş Hekimliği Fakültesi mezunlarının DUS sınavlarında başarılı sonuçlar elde ederek, kendilerini gururlandırdığını belirtip mezunları tebrik etti.

Özölçer, ayrıca bu başarıda emeği geçen öğretim üyelerini yürekten kutlayarak, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak bu başarı sıralamasında üniversitenin yerini daha yukarı çıkarmaya gayret edeceklerinin altını çizdi. Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Baran Can Sağlam da fakülteden mezun olan öğrencilerin uzmanlık sınavlarındaki başarılarından dolayı gurur duyduklarını belirterek fakültenin eğitim kalitesinin artması için her zaman destek olan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkür etti ve bu başarıda emeği geçen tüm öğretim üyelerini kutladığını ifade etti.

PROF. DR. KARAKAYA ANISINA…

Diğer yandan, BEUN Tıp Fakültesi’ne 2023’de vefat eden Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Kemal Karakaya adına amfi ve toplantı salonu açıldı.

Açılış törenine BEUN RektörÜ Prof. Dr. Özölçer ve eşi Seran Özölçer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hande Aydemir, Başhekim Prof. Dr. Burak Bahadır, akademik personel ile merhum Prof. Dr. Kemal Karakaya’nın eşi Nuran Karakaya katıldı.

Rektör Özölçer törende yaptığı konuşmada, merhum Prof. Dr. Karakaya’nın BEUN’da iz bırakmış bir şahsiyet olduğunu dile getirdi. Herkesin Karakaya’yı hayırla yâd ettiğini ifade eden Rektör Özölçer, Karakaya’nın hastalarıyla tek tek ilgilenen, saf, temiz ve tam bir Anadolu insanı olduğunu belirtti. Ardından Karakaya’nın anısına taşın dayanıklılığı ve ebediyeti üzerine yazılmış “Taşlar” adlı şiiri okudu.

Rektör Özölçer’in ardından konuşan Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Cömert Prof. Dr. Kemal Karakaya ile nasıl tanıştıklarını ve arkadaşlıklarını ilerlettiklerini anlatarak, Karakaya’nın hayata pozitif bakan, mükemmel bir akademisyen olduğunu belirtti ve kendisiyle tanışma şansı bulduğu için duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek amfi ve toplantı salonun açılışı yapıldı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Öte yandan, BEUN "Üniversite Stratejik Hedeflerine Katkı", "Times Higher Education (THE) Etki Sıralaması Başarısına Katkı" ve “Mayıs Ayı Sıfır Atık Politikası Kapsamında En İyi Performans” kapsamında dereceye giren akademik ve idari birimlere ödül töreni düzenlendi.

Tahir Karauğuz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, fakülte dekanları, meslek yüksekokulu müdürleri ile akademik ve idari personel katıldı.

Rektör Özölçer burada yaptığı konuşmada, üniversitenin hızla üst seviyelere taşınmasının önemine vurgu yaparak, BEUN'nun hedefinin bir araştırma üniversitesi olmak olduğunu belirtti. Bu kapsamda, BEUN’a başarı sıralamasında üst seviyelere taşıyan akademik personele teşekkür eden Özölçer, üniversitenin büyümesi ve gelişmesi için stratejik hedeflerin başarısının kritik olduğunu ifade etti.

Özölçer, bu süreçte emek veren tüm akademik ve idari personeli tebrik etti.

Törende, kağıt israfını önlemek amacıyla dereceye giren akademisyenlere ve idari personele teşekkür belgeleri dijital olarak iletilirken, kendilerine ayrıca fidan takdim edildi.

Sağlıklı ve kaliteli yaşam, erişilebilir temiz enerji, iklim eylemi gibi çeşitli sürdürülebilir kalkınma hedeflerinde 2024 BEUN THE Etki Sıralaması başarısına katkı sunan personele Rektör Özölçer; BEUN Stratejik Hedeflere Katkı sunan personele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu; pil, kâğıt, plastik, cam, metal ve ayrıştırma kategorilerinde Sıfır Atık Başarısına Katkı sunan personele de Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Azar fidan takdim etti.




Bu sayfayı yazdır

20.07.2024 16:50:40

Bu haber 477 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)





Şu anda 15 kişi online
Toplam ziyaret : 77.969.526

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
ERDEMİR’İN ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ OLMASI


Devamını oku »

5.09.2024 13:04:10 tarihinde yazıldı
203 kez okundu

TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SAĞLIK OLSUN….


Devamını oku »

29.08.2024 10:26:01 tarihinde yazıldı
232 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

DAHA DURUN BAKALIM!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri