(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

AŞURELER DAĞITILDI

Muharrem Ayı dolayısıyla Karadeniz Ereğli belediyesince vatandaşlara aşure dağıtımı gerçekleştirildi.

Belediye basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Devrim Bulvarı’ndaki İnönü Parkı girişinde oluşturulan stantta yaptığı konuşmada, geleneksel hale getirdikleri aşure gününde bir mutluluğu daha yaşadığını belirterek, şunları kaydetti:

“Bu mübarek ayda gelenekselleştirdiğimiz ikramlarımızla, hem inançlarımızın gereğini yerine getiriyor, hem de vatandaşlarımızla bir araya gelip, kucaklaşıyoruz.

Bu ay, aynı zamanda Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin ve ehlibeytinden 72 yoldaşını anma ayıdır. Onların adalet, doğruluk ve insanlık uğruna verdikleri mücadeleyi rahmet ve saygıyla anıyoruz. Kardeşlik, paylaşma, dayanışma ve bereketin simgesi olan Aşure günümüzün, Ereğli’mize ve memleketimize hayırlar ve bereket getirmesini temenni ediyorum. Muharrem ayımız hayırlı ve uğurlu olsun. Hepinize afiyet olsun.”

Din görevlilerince dua ettirilen etkinlikte Posbıyık daha sonra eşi Neriman Posbıyık ile birlikte dağıtım tezgahının arkasına geçerek, kepçelerle kaplara doldurdukları aşureleri vatandaşlara ikram ettiler.

Açıklamada, yaklaşık 3 bin kişilik hazırlanan aşurelerden alan vatandaşların Başkan Posbıyık’a ‘Allah kabul etsin’ diyerek teşekkür ettikleri yer aldı.




Bu sayfayı yazdır

19.07.2024 15:30:42

Bu haber 290 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)





Şu anda 3 kişi online
Toplam ziyaret : 78.546.765

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
BİRAZ ABARTILI BULDUM!


Devamını oku »

15.10.2024 11:18:25 tarihinde yazıldı
240 kez okundu

Erken yaş mide kanseri: Kimler risk altında !


Devamını oku »

30.09.2024 11:15:25 tarihinde yazıldı
402 kez okundu

TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SAĞLIK OLSUN….


Devamını oku »

29.08.2024 10:26:01 tarihinde yazıldı
557 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SLOGAN TAM DA OTURMUŞ!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri