(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

OLDUĞUM YERDE ASLA RANT OLMAZ!

Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, “Dışarıda yazılanlar, spekülasyonlar belediyemizin kimliğine zarar veriyor, benim olduğum yerde asla rant olmaz” dedi.

Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Hakimiyet Yayın Grubu Zonguldak Bölge Sorumlusu gazeteci Orhan Akyüz’ün ziyaretinde, “Doğal afetlere dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2022 yılının mart ayında yıkıldığı bildirilen kent merkezindeki Merkez Çarşısı’nın bulunduğu alanın, araçların park edilmesinin yanı sıra siyasi partiler tarafından da miting alanı olarak değerlendirildiğini gözlemlemekteyiz. Merkez Çarşısı’nın projelendirilmiş yeni konsepti ise kamuoyuyla paylaşılmış ve birçok kişi nezdinde beğenilmişti. Buranın yeniden yapımına yönelik şu ana kadar bir ‘çivi’ çakılmamasından dolayı kamuoyunda farklı görüşler hakim olunduğuna şahidiz. Kamuoyu adına soruyorum, Merkez Çarşısı’nın son durumuyla ilgili noktayı koymak istermisiniz, yani değerlendirmede bulunmak istermisiniz?” şeklindeki soruyu yanıtladı.

Başkan Erdem, şu ifadeleri kullandı:

“Zonguldak Belediyesi’nin sorunlarını yaşıyorum, belediyenin sorunlarını çözebilmek için meşru olan her yöntemi deniyorum. Sadece ikili görüşmeler yapmıyorum, her ne yapıyorsam Zonguldak Belediyesi’ne bir kaynak elde etmek için daire müdürleri, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyelerimin önünde bazı taleplerim oluyor yüklenici firmadan, arkadaşlarımızdan... Ben ikili görüşmelere asla girmem, toplantılar yapmam, yanımda dediğim gibi arkadaşlarımız olacak. Ben ne yaptıysam herkesin gözünün önünde yaparım.”

“DIŞARIDA YAZILANLAR, SPEKÜLASYONLAR BELEDİYEMİZİN KURUMSAL
KİMLİĞİNE ZARAR VERİYOR, BENİM OLDUĞUM YERDE ASLA RANT OLMAZ”

Başkan Erdem, “Onlardan o haberleri (Merkez Çarşısı’nı yapacaklardan belediye adına taleplerde bulunulmuştu) bekliyoruz. Özellikle belirtmek istiyorum, kamu yararı dışında beni hiçbir şey ilgilendirmiyor. Dışarıda yazılanlar, çizilenler, spekülasyonlar Zonguldak Belediyemizin aslında kurumsal kimliğine zarar veriyor. Çünkü benim olduğum yerde asla rant olmaz, ben sadece kamu yararı düşünürüm” diye konuştu.

MERKEZ ÇARŞISI NE ZAMAN YAPILDI, NE ZAMAN YIKILDI?

Edinilen bilgiye göre, Zonguldak’ın şehir merkezindeki Gazipaşa Caddesi’nde 1956 yılında iki katlı yapılan ve yıllar sonra 130 iş yeri bulunduğu öğrenilen Merkez Çarşısı’nın, doğal afetlere dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı çıkartılmış ve 2022 yılının mart ayında da yıkılmış.

KAÇ KATLI KAÇ DÜKKAN OLACAK?

Merkez Çarşısı; 126 dükkan, 144 adet 1+1 ve 2+1 homeofis, 6 iş yeri, 1 düğün salonu ve birinci sınıf restoran olarak planlandı.

Buradaki çeşitlilik de proje sonucunda şehre katma değer sağlayacak ve çeşitli ticari olanaklar sunacak.

Diğer yandan Merkez Çarşısı’nın ilk etapta 7 katlı hazırlanan projesinin değiştirilerek 9 kata, ardından da 12 kata çıkarıldığı öne sürülüyor.




Bu sayfayı yazdır

12.07.2024 12:33:15

Bu haber 234 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)





Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 77.971.918

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
ERDEMİR’İN ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ OLMASI


Devamını oku »

5.09.2024 13:04:10 tarihinde yazıldı
204 kez okundu

TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SAĞLIK OLSUN….


Devamını oku »

29.08.2024 10:26:01 tarihinde yazıldı
232 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

DAHA DURUN BAKALIM!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri