(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TERSANELERDE İSTİHDAM ARTIYOR!

(Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesindeki İstanbul, Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz (İMEAK) Deniz Ticaret Odası (DTO) Karadeniz Ereğli Meclis Başkanı Kamil Ustamehmetoğlu, “Tersanelerimizdeki iki firmada yaklaşık 2 bin istihdam sağlanmaktadır” dedi.

Hakimiyet Yayın Grubu Zonguldak Bölge Sorumlusu araştırmacı gazeteci Orhan Akyüz ile Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Fikri Kapan, DTO Karadeniz Ereğli Meclis Başkanı ve iş insanı armatör Ustamehmetoğlu’nu Ereğli DTO’daki makamında ziyaret etti. Bu arada Ustamehmetoğlu, Akyüz’ün, İlçedeki tersaneler ve sektöre dayalı sorularını içtenlikle yanıtladı.

“TERSANELERİMİZDEKİ İKİ FİRMADA YAKLAŞIK 2 BİN İSTİHDAM SAĞLANMAKTADIR”

Ustamehmetoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizler burada Ustaoğlu Yat ve Gemi Sanayi A.Ş, Ereğli Gemi İnşaa A.Ş, Med Yılmaz Gemi ve Tic. A.Ş ile Ustamehmetoğlu Gemi Yat A.Ş olarak eski tersane sahipleriyiz. Yeni tersane sahibi yok. Tersane bölgesinde çok çok büyük hareketlilik var. Burada faal olarak çalışan 2 firmada şu anda 2 bin civarında istihdam sağlanmaktadır.

Ağırlıklı olarak Ereğli Gemi İnşaa A.Ş’de yaklaşık istihdam 1600’ün altına düşmez. Çünkü dünyanın her tarafına römorkör inşa ediliyor. Kuru yük gemi inşasında proje aşamasındaki bizim şirkette yaklaşık 300 istihdam mevcut, öbür tarafta da vardır 80-90 kişi. Taşeronları saymıyorum, Ereğli’nin kapısından giren 2 bine yakındır.

Buradaki Madenci Gemi Sanayi Limited Şirketi ise çalışmıyor, kapalı durumda.”

ZİYARETTEN MEMNUNİYET DUYDU

Bu arada ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getiren Ustamehmetoğlu, konuklarına ikramlarda bulundu, fotoğraf çekildi. Gazeteciler Akyüz ile Kapan da konukseverliğinden dolayı Ustamehmetoğlu’na teşekkür ettiler.




Bu sayfayı yazdır

11.07.2024 13:09:57

Bu haber 1096 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 84.162.573

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
MECLİS; BASIN, İPTAL!


Devamını oku »

19.09.2025 11:39:09 tarihinde yazıldı
324 kez okundu

Orhan AKYÜZ { ORHAN AKYÜZ’ÜN YARUMUYLA... }
ZONGULDAK’TA “DENİZ SOLUCANI” PROJESİNE ODAKLANILABİLİR…


Devamını oku »

19.09.2025 11:43:12 tarihinde yazıldı
832 kez okundu



OP.DR.RABİA BAŞER AÇIKGÖZ { UZMANINDAN... }
Kadınların Sessiz Estetik Devrimi: Genital Estetik Artık Gizli Kalmıyor!


Devamını oku »

23.07.2025 17:13:09 tarihinde yazıldı
3773 kez okundu



(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

YİNE NE KURCALIYOR!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri