(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDULAR

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Bilişim Teknolojileri Proje Grubu öğrencilerinden oluşan Polestar ve ClimaCraft takımları, katıldıkları Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) Türkiye İkincilik elde ederek döndüler.

POLESTAR “FİZİKİ BİLİMLER”DE…

Karadeniz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün sosyal hesaplarında yer alan bilgilerde, Polestar takım üyeleri Sena Güdül ve Beren Baş, Danışman öğretmen Merve  Müzeyyen Bakangöz ile birlikte hazırladıkları Kutup Araştırma Projeleri Yarışması'nın "Fiziki Bilimler" kategorisinde Türkiye 2.’si olduğu belirtildi.

Projeleriyle milli teknolojinin gelişimine katkı sunulduğu anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Polestar takımı üyeleri, gösterdikleri azim ve gayretleriyle takdir topladılar. Okuldan danışmanlarıyla birlikte hazırladıkları proje, havacılık, uzay ve teknoloji alanında Türkiye’nin ilk ve tek festivali olan TEKNOFEST’te adlarını duyurmayı başardı.

Bu önemli başarılarından dolayı öğrencileri tebrik eden danışmanları, ailelerine ve destekçilerine de teşekkür etti. Polestar takımının elde ettiği başarı, sadece bireysel bir kazanç olmanın ötesinde, tüm toplum için gurur verici bir olay oldu.

TEKNOFEST’teki bu büyük başarı, gençlerin potansiyelini ortaya çıkararak ülkenin teknolojik ilerleyişine katkıda bulunmaları yönünde güzel bir örnek teşkil ediyor.”

MOBKEM PROJESİYLE…

Bu arada, BİLSEM’DE Danışman Öğretmen Adnan Akyüz nezaretinde öğrenciler Ceylin Çimen ve Berkay Çetinkaya’nın oluşturduğu “ClimaCraft Takımı” da, "Mikroalglerden Oluşan Biyolojik Karbondioksit Emici Modül (MOBKEM)" projesiyle Hava ve İklim kategorisinde Türkiye ikincisi oldular.

AKGÜL KUTLADI

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Harun Akgül de, elde ettiği başarıdan dolayı Polestar ve ClimaCraft takımı ile her iki takım danışmanlarını kutlarken, şöyle dedi:

“Takımların başarısı sadece kendileri için değil, ülkemiz için de büyük bir motivasyon kaynağı olmalıdır. Gençlerimizin bu tür bilimsel ve teknolojik alanlardaki çalışmalarının desteklenmesi ve teşvik edilmesi geleceğimiz adına son derece önemlidir. Takımlarımızın başarısı, ilçemizde ve ülke genelinde teknoloji ve bilim alanında öğrencilere örnek teşkil edecektir.

Bu başarılarının ileriki hayatlarında da onlara rehberlik etmesini diliyor ve tebriklerimi iletiyorum. Gelecekte de benzer başarıların gelmesi diliyorum. Birlikte daha nice başarılara imza atacaklarına inanıyorum.”




Bu sayfayı yazdır

10.07.2024 13:32:40

Bu haber 495 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)





Şu anda 14 kişi online
Toplam ziyaret : 78.546.668

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
BİRAZ ABARTILI BULDUM!


Devamını oku »

15.10.2024 11:18:25 tarihinde yazıldı
240 kez okundu

Erken yaş mide kanseri: Kimler risk altında !


Devamını oku »

30.09.2024 11:15:25 tarihinde yazıldı
402 kez okundu

TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SAĞLIK OLSUN….


Devamını oku »

29.08.2024 10:26:01 tarihinde yazıldı
557 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SLOGAN TAM DA OTURMUŞ!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri