(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ANADOLU İHL PROJE OKULU…

(Haber: Fikri Kapan) - Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’na, diğer proje okullarında olduğu gibi Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ile öğrenci alındığı bildirildi.

Okul idaresinden edilen bilgilerde, amacın; öğrencilere, “Milli Eğitimin amaçları doğrultusunda milli ve manevi değerler kazandırılarak, erdemli, günün teknolojisini takip eden yenilikçi bireyler olarak hayallerine taşımak olduğu” belirtildi.

Proje okullarında haftalık ders programları uygulandığı anlatılan bilgilerde, şunlar kaydedildi:

İHL MESLEK DERSLERİ YÜZDE 30 AZALTILDI

“Okulumuzda Fen Bölümü ve Sosyal Bilimler Bölümü olmak üzere iki farklı bölüm var. Bölüm seçimi 9. Sınıfta Şubat ayında öğrenci tercihine göre yapılmakta olup, 10. Sınıftan itibaren öğrenciler kendi bölümlerine göre ayarlanıyor. Proje İmam Hatiplerde -dolayısıyla okulumuzda- İHL meslek dersleri ders saati yüzde 30 azaltılarak alanı olan derslerin ders saati artırıldı. Buna göre, Fen Bölümünü seçen bir öğrenci ‘Proje’ olmayan liselerde haftalık 4 saat Matematik, 2’şer saat Fizik, Biyoloji, Kimya görürken Proje olan ve bölümü Fen olan Liselerde Matematik 6 saat, Fizik, Biyoloji, Kimya dersleri 4’er saattir ve kitap ve müfredatımız bu derslerde Fen Lisesiyle birebir aynıdır. Artan bu 8 saatlik ders saati İHL Meslek dersleri ders saati azaltılarak sağlandı.

Sosyal Bölümü seçen öğrencilerinde haftalık ders saati Sosyal Bilimler Lisesi ders programına göre ayarlandı. İHL meslek dersleri ders saati yüzde 30 oranında azaltılarak, yerine Felsefe Grubu dersleri ders saati artırıldı.”




Bu sayfayı yazdır

10.07.2024 12:55:42

Bu haber 738 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)





Şu anda 25 kişi online
Toplam ziyaret : 78.546.757

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
BİRAZ ABARTILI BULDUM!


Devamını oku »

15.10.2024 11:18:25 tarihinde yazıldı
240 kez okundu

Erken yaş mide kanseri: Kimler risk altında !


Devamını oku »

30.09.2024 11:15:25 tarihinde yazıldı
402 kez okundu

TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SAĞLIK OLSUN….


Devamını oku »

29.08.2024 10:26:01 tarihinde yazıldı
557 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SLOGAN TAM DA OTURMUŞ!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri