(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ZABITALARIMIZ TEHDİT EDİLİYOR!

(Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, “Zaman zaman zabıtalarımız tehdit alıyorlar” dedi.

Erdem, Hakimiyet Yayın Grubu Zonguldak Bölge Sorumlusu gazeteci Orhan Akyüz’ün ziyaretinde, “Birçok il ve ilçelerdeki belediye zabıtalarının, eğitim-öğretim dönemlerinde öğrencilere okullarına giderken yaya geçitlerinin yanı sıra trafik kuralları konusunda yardımcı olduklarını, okulların çevresinde dikkatli olmaları konusunda araç sürücülerini uyardıklarını, ayrıca seyyar satıcıların hijyen kurallarına uyulması için sık sık denetledikleri yönünde haberlere tanık oluyoruz. Benzer uygulamayı şehrimizin merkez ve ilçelerinde bugüne kadar görmedim, duymadım. Siz belediye adına böyle bir yönteme başvurmayı düşünüyor musunuz, değerlendirmede bulunmak istermisiniz?” şeklindeki soruyu yanıtladı.

“ZABITALARIMIZ TEHDİT ALIYORLAR, BAYAĞI DA CİDDİ
SIKINTILAR OLUYOR KAVGA YÖNÜNDEN, MÜNAKAŞA YÖNÜNDEN”

Başkan Erdem, şöyle konuştu:

“Tabii ki zaman zaman sürekli bunlarla ilgili cezalarımız, tespitlerimiz oluyor, uyarıyoruz. Bunlarla ilgili vergi kaydı olan vatandaşlarımız, diğer yandan vergi kaydı olmayan, meşru yollarla hiçbir ticari sorumluluğu olmayan vatandaşlarımız da tabii ki ekmek peşinde ama diğerlerine haksızlık oluyor. Elimizden geldiği kadar bunlara müdahale ediyoruz. Zaman zaman zabıtalarımız tehditler alıyor, bayağı da ciddi sıkıntılar oluyor, kavga yönünden, münakaşa yönünden. Biz her zaman zabıtalarımızın arkasındayız, onlara gerekli destekleri veriyoruz ve şikayetlerimizi de yapıyoruz.”

“SAYIMIZ YETTİĞİ SÜRECE ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ,
ANCAK EKONOMİK KAYGILARIMIZ VAR”

“İşçi ve memur istihdam etmek günümüz koşullarında gerçekten zor” diyen Başkan Erdem, şu ifadeleri kullandı:

“Sayımız yettiği sürece (öğrencilere okullarına giderken yardımcı olmak, sürücüleri uyarmak ve seyyar satıcıların hijyen kurallarına riayet etmeleri) elimizden geleni yapacağız. Çünkü istihdam günümüz koşullarında gerçekten zor. Biz şu ana kadar sıkıntı çekmedik ama bu çekmeyeceğimiz anlamına gelmez. Çünkü bugün günün koşullarında 22 yılın ardından ülke eğer tasarruf tedbirleri arasında gündeme geliyorsa devlet idaresi, bunun aynı yansıması Zonguldak’ta ve diğer vilayetlerde de var. Büyükşehirler belki bunu pek fazla hissetmeyebilir. Çünkü sirkülasyon çok fazla olduğundandır, ama bizim ölçeğimizde nüfusu 100 binin altına düşen bir vilayet için tabii ki ekonomik kaygılarımız var. Sadece belediye olarak değil, esnaflar olarak da ciddi kaygılarımız var. Bunun en güzel ifadesi en büyük para birimimizle bilmem kaç yıl önce ne alıyorduk, şimdi ne alıyoruz diye bakalım ortaya çıkar.”

“TOPU TACA ATMIYORUM, MEZBAHANIN GİDERİNİ TAŞIYAMIYORUZ”

Gazeteci Akyüz’ün, “Çaydamar Mahallesi’ndeki birinci sınıf işletme ruhsatı bulunan Zonguldak Belediyesi Mezbahası’nın, 2009 yılının ardından bir süre sonra Belediye Meclisi’nin kararıyla faaliyetine son verildiğini” hatırlattığı Başkan Erdem, şunları söyledi:

“Her şey haklı olarak mali yapıya bağlı. Topu taca atmıyorum, mezbahanın giderini Belediyemizin bünyesi taşıyamıyor. Biz burayı ihaleye verdik 2014-2019 yılında, arkadaşımız ciddi sıkıntıya girdi ve gerçekten büyük zarar etti orada. Hal böyle. Şimdi 1970’li yılara döndüğümüz zaman, eski bakkallardan ya da kasaplardan bahsederek bugüne projeksiyon tuttuğumuzda kartelleşmenin neler getireceğini gördük. Mahalle kasabı da gitti, mahalle bakkalı da gitti. Şimdi lafı nereye getireceğim, onu söylemeye çalışıyorum. Her gelen kendi etini kendi alıyor. Büyük Grosss marketlerden bahsediyorum. Dolayısıyla burayı bu giderlerle çalıştıracak insanı bulamazsınız, çünkü sadece kesim yapılacak olursa insan çağıramaz oraya. Oranın bir mali yapısı var, aylık gider var, taşıyamıyorlar, bizde taşıyamıyoruz. Dolayısıyla kapattık.”

MEZBAHA 5 YILDIR KAPALI

Edinilen bilgiye göre, Zonguldak’ın merkez ilçeye bağlı Çaydamar Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesi’nde uzun yıllar hizmet veren belediye mezbahasının zarar ettiği iddiasıyla Belediye Meclisi’nin kararıyla yaklaşık 5 yıl önce faaliyetine son verildi.

BİRİNCİ SINIF RUHSATLI MEZBAHAYA 400 BİN LİRA HARCANMIŞ

2004 yılında ruhsatı bulunmayan belediyenin mezbahası için 400 bin lira harcanarak açık alanda kesimin önüne geçilebilmesi amacıyla ilgili bakanlıktan ‘birinci sınıf ruhsat’ alındı.


2009’un ardından belli bir süre sonra yeni yönetim iş yerini özelleştirdi. Burada yüklenici firmanın da hizmet verdiği uzun yılların ardından işten vazgeçmesi sonucu mezbahanın işlevine son verildi.


31 Mart 2009 tarihinden sonraki dönemlerde gerekli yatırımların yapılmaması, Zonguldak Belediyesi Mezbahası’nın birinci sınıf işletme ruhsatı önce ikinci sınıfa, sonra da üçüncü sınıfa düşürülmüş, devamında da zarar ediyor gerekçesiyle kapatılarak hizmet dışı bırakılmış.

YASA GEREĞİ BELEDİYELER MEZBAHA KURMAK ZORUNDALAR

Dönemin bazı Zonguldak Belediye Meclis Üyeleri, belediyenin asli görevleri arasında mezbaha kurmanın yer aldığına dikkati çekerek, belediyelerin 5393 sayılı kanuna göre görevleri arasında mezbaha kurmak, kurdurmak, işletmek ve işlettirmek sorumluluğunun yer almasından dolayı 
mezbaha kurma zorunluluğu olduğuna dikkati çekmişlerdi.

 




Bu sayfayı yazdır

10.07.2024 11:55:54

Bu haber 413 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)





Şu anda 60 kişi online
Toplam ziyaret : 77.971.678

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
ERDEMİR’İN ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ OLMASI


Devamını oku »

5.09.2024 13:04:10 tarihinde yazıldı
204 kez okundu

TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SAĞLIK OLSUN….


Devamını oku »

29.08.2024 10:26:01 tarihinde yazıldı
232 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

DAHA DURUN BAKALIM!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri