(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SEVGİSİNİ SİLEMEYECEKSİNİZ!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, 10 Kasım’daki Cuma Hutbesinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten bahsetmediği gerekçesiyle, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı sert dille eleştirdi.

Ertuğrul, Yüksek Yargı’nın Anayasa Mahkemesi’ne suç duyurusunda bulunması nedeniyle CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından başlatılan “TBMM’de” ki nöbette yer aldı.

Ertuğrul, buradan yaptığı videolu açıklamasında, şunları kaydetti:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Diyanet son 8 yıldır 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos,  29 Ekim’de  ve 10 Kasım’larda Atatürk’ü yok sayıyor.   Bu yıl, 10 Kasım’a denk gelen Cuma hutbesinde Atatürk’e yine yer vermedi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a çağrımdır;  Hutbenizde, bütün sıkıntılara rağmen morali yüksek, ümidi diri tutma iradesi demişsiniz ama ‘ATATÜRK’ diyememişsiniz. Zalimlerin zulmüne rağmen hak ve hakikatten ayrılmamak demişsiniz, bu yolda asla yılgınlığa kapılmamak demişsiniz ama ‘ATATÜRK’ diyememişsiniz. İlmin, irfanın ve bilimin ışığında çalışmaktan bahsetmişsiniz ama ‘ATATÜRK’ diyememişsiniz. UNUTMAYIN! Atatürk olmasaydı o koltuklarda oturamazdınız. Atatürk sayesinde makam mevki sahibi olup da onu yok sayamazsınız.   Bu hastalıklı zihniyete hala sahip çıkanların, demokrasiye, Cumhuriyete, devlete millete, bayrağa, vatan kavramına saygısı sahtedir.  Siz bu milletin kalbinden Atatürk sevgisini silemeyeceksiniz!”

 




Bu sayfayı yazdır

11.11.2023 09:13:32

Bu haber 850 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 79 kişi online
Toplam ziyaret : 81.481.955

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
BU SEFERLİK SİTEM DİYELİM!


Devamını oku »

15.04.2025 11:32:03 tarihinde yazıldı
354 kez okundu

MİDE KANSERİNDE ENDOSKOPİK TEDAVİ


Devamını oku »

10.03.2025 10:24:15 tarihinde yazıldı
950 kez okundu


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
GEÇ OLMADAN VEDALAŞIN…


Devamını oku »

11.02.2025 13:02:26 tarihinde yazıldı
743 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SANIRSINIZ KAVGA EDİYORLAR!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri