(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DEMİRTAŞ: HALKÇI BELEDİYEYE UYGUN DEĞİL

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Av. Ünal Demirtaş, karadeniz Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın, Kamyon garajının satışına yönelik girişimlerini, “halkçı belediyeciliğe uygun olmadığı gibi, Ereğli’mize ve çocuklarımızın geleceğine ihanettir” şeklinde yorumladı.

Demirtaş, yazılı açıklamasında, Milletvekilliği döneminde partilileri ile kamuoyu önünde tartışmaya girmediğini, partinin kurumsal kimliğine zarar vermemek adına özellikle kaçındığını belirtti.

Posbıyık’ın,Kışla Mahallesindeki arazinin satışına yönelik süreçte yaptığı açıklamaların ise ‘ima yoluyla’ şahsına yönelik de asılsız ithamlarda bulunduğunu ileri süren Demirtaş, şunları kaydetti:

HALKÇI BELEDİYECİLİĞE UYGUN DEĞİLDİR

“Partimiz CHP’nin tavizsiz şekilde uyguladığımız bazı temel ilkeleri vardır. Eğer bu gün partimizin 100. kuruluş yılını kutlayabiliyorsak, CHP dünyada 100 yıldır ayakta kalmış 4 partiden biri ise partimiz 100 yıl sonra hala cumhuriyetimizin, demokrasimizin, çocuklarımızın,  aydınlık geleceğimizin sigortası ve teminatı ise bunlar partimizin temel ilkelerine bu güne kadar uyulmasıyla mümkün olmuştur. Partimizin üyesi olan herkes, bu temel ilkelere tavizsiz şekilde uymalıdır. Bu temel ilkelerden birisi de, “halkçı belediyecilik yaparak” halkımızın yararını, çıkar odaklarının menfaatlerinin üstünde tutmaktır. Bu sebeple Ereğli Belediyemizin elindeki son kalan, halka hizmet etmek için kullanılması gereken ve ticari alana çevrilerek son derece değerli hale getirilen gayrimenkulleri satmaya çalışmak, halkçı belediyeciliğe uygun olmadığı gibi, Ereğli’mize ve çocuklarımızın geleceğine ihanettir.

PARTİMİZ RANTÇILARIN KARŞISINDA DURMUŞTUR

Partimiz bu güne kadar hep halkımızın yanında ama rantçıların karşısında olmuştur. Ereğli Belediyemiz,  mali yönden Zonguldak’ımızın en güçlü belediyesidir ve Limanın tadilatı için gereken kaynağı,  çok rahat bir şekilde başka yöntemlerle bulabilecek güce sahiptir. Bu sebeplerle bu gayrimenkullerin mülkiyeti Ereğli Belediyemizde kalmalı ve Ereğli halkımızın yararına kullanılmalıdır.”

4 MECLİS ÜYEMİZİ KUTLUYORUM

Eski CHP Zonguldak Milletvekili Demirtaş, Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısında gündem egetirilen arazi satışına 4 CHP’li Meclis üyesinin ‘ret’ oyu kullandığını hatırlattığı açıklamasını, şöyle sürdürdü:

“Buna göre, Ereğli ilçe örgütümüz ve 4 belediye meclis üyemiz,  bu gayrimenkullerin satılmaması yönünde karar alarak partimizin ilkelerine uygun davranmışlardır. Kendilerini kutluyorum. Belediye başkanımızın kamuoyuna yapmış olduğu açıklamalarda, bu kararlarından dolayı İlçe örgütümüze ve belediye meclis üyelerimize gerçek dışı ve haksız ithamlarda bulunması son derece yanlış olmuştur.                                          Öte yandan bu güne kadar kavga siyasetinin, Ereğli’mize hiç bir yararının olmadığını ve hatta kavgacılara dahi bir yararı olmadığını, bundan sonrada hiçbir yararı olmayacağını bir kez daha ifade etmek isterim.

PARTİ İLKELERİNE UYGUN ÜSLUP…

Önüne gelenle kavga etmek,  sosyal demokrat anlayışla bağdaşmamaktadır ve maalesef partimizin kurumsal kimliğine de zarar vermektedir. Ereğli Belediye Başkanımızın, Yönetiminin ve Belediye Meclis üyelerimizin Ereğli halkımızın yararına ve partimizin temel ilkelerine uygun bir üslupla hareket etmeleri gerektiğini ve kamyon garajı ve belediye temizlik işleri olarak kullanılan gayrimenkullerin  rantçılara satışıyla ilgili kararlarını bir kez daha gözden geçirmeleri ve bu satıştan vazgeçmeleri gerektiğini, mesailerini Ereğli’mizin hala çözülmeyi bekleyen sorunlarını çözmeye harcamaları gerektiğini düşünmekteyim.”




Bu sayfayı yazdır

8.09.2023 10:07:06

Bu haber 1180 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
08.09.2023 14:53:38
EREĞLİ diyor ki;

Vekilliği sırasında hiç ereğlide görmediğimiz bu beyefendi bence hiç konuşmasın. Bir çivinin çakılmasında bile katkısı olmadığına eminim. Tüm Meclis Üyeleri kendi haklarını demokratik yollarla koruyabilir. Halkçı bir partinin hiç halk ile kaynaşamamış vekili olarak bence hiç konuşmayın.






Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 81.475.714

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
BU SEFERLİK SİTEM DİYELİM!


Devamını oku »

15.04.2025 11:32:03 tarihinde yazıldı
348 kez okundu

MİDE KANSERİNDE ENDOSKOPİK TEDAVİ


Devamını oku »

10.03.2025 10:24:15 tarihinde yazıldı
948 kez okundu


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
GEÇ OLMADAN VEDALAŞIN…


Devamını oku »

11.02.2025 13:02:26 tarihinde yazıldı
741 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SANIRSINIZ KAVGA EDİYORLAR!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri