(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

OKULLARDAKİ SON DURUM!..

(Haber: Fikri Kapan) - Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, önceki dönem İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yıkılmasınakarar verilen okulların akıbeti belirsizliğini sürdürüyor.

Önceden yapılan testlerinde depreme dayanıklılığı konusunda sıkıntı yaşandığı belirlenen okullardan Cumhuriyet Ortaokulu eski binası, Turgut Reis Ortaokulu B ve C blokları, İhsan Yılmaz İlkokulu ile Gülüç Beldesindeki Vesile Dikmen İlkokulu binalarının yıkılması amacıyla 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının başlamasına bir ay kala verilen kararla eğitim-öğretime kapatılmıştı.

Aynı şekilde; Güçlendirme çalışmaları kapsamında da Karadeniz Ereğli Onadolu lisesi (KEAL), Nurdan ve Ehmet Orhan Oğuz Ortaokulu, Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi Ereğli Lisesi, İzmirlioğlu İlkokulu, İsmet İnönü İlk okulu/Orta Okulu ile Ormanlı İlk Okulu binaları da “güçlendirilmesi gerektiği” gerekçesiyle geçen sezon eğitim/öğretime kapatılmıştı!

ALDOĞAN BİR ADIM DAHİ ATMADI!

Bu süreçte, Eski İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan,  zaman zaman ‘okulların yıkım ve yapım ihaleleri için ödeneklerin çıktığı ve İl Özel İdareye yatırıldığı” yönünde açıklamalar yaptıysa da, en yakın tarihte Karadeniz Ereğli’de Erdemir tarafından yapılan ve 1969’da ilkokul olarak eğitim öğretime başlanan Cumhuriyet Okulu binası yıkıldı. Aynı şekilde İhsan Yılmaz İlkokulu binası da yıkıldı. Ancak yapımına ilişkin ise her hangi bir adım gözlenmedi.

SADECE KEAL!

Yıkımlar nedeniyle okullarda yaşanan mağduriyetler görülmezken, İlçenin önemli okullarından KEAL, eski BİLSEM binasında eğitim/öğretimine devam etti.

Yıkılına öğrencilerin dağıtıldığı diğer okullarda da mecburen ikili öğretime geçildi.

Bu arada, KEAL binasındaki güçlendirme çalışmaları ise yakın tarihte başlatıldı, halen devam ediyor.

YIKIM İHALELERİ YAPILDI!

Bu arada, bir yılı boş geçiren gelişmelerde son durum ise ‘yıkımlar’ üzerine alındı.

Edinilen bilgiler göre, İhalesi yapılması sonrası Turgut Reis binalarının yıkımına başlanırken, Gülüç Vesile Dikmen’in de yıkım ihalesi yapıldı.

İzmirlioğlu İlkokulu, İsmet İnönü İlkokulu Ereğli lisesi ve Ormanlı İlkokulu binalarının güçlendirilmesine yönelik ihalelerin yapıldığı öğrenilen gelişmelerde, Ereğli Meslek ve Teknik Anadolu lisesi binalarında maliyet hesapları devam ediyor; Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu binaları ile ilgili ise henüz bir çalışma başlatılmadı.

ALDOĞAN ELEŞTİRİLİYOR

Yakın zamanda Zonguldak İl Milli eğitim Müdürlüğü görevinden alınan Züleyha Aldoğan ise yaşanan olayların ‘baş sorumlusu’ olarak gösteriliyor.

Aldoğan’ın “medyatik tavırları” yanı sıra, geçen bir yıllık sürede beklenen adım ve çalışmaları atmaması eleştiriliyor.

BOZKURT İNCELEDİ

Öte yandan, AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt. Geçtiğimiz günlerde yıkımına başlana Turgut Reis Ortaokulu ile güçlendirme çalışmaları süren KEAL binasında incelemelerde bulundu.

Beraberinde AK Parti İlçe Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül ile okullara giden Bozkurt, çalışmalarla ilgili müteahhit firma yetkililerinden bilgiler aldı.




Bu sayfayı yazdır

24.08.2023 13:28:21

Bu haber 971 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 81.475.462

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
BU SEFERLİK SİTEM DİYELİM!


Devamını oku »

15.04.2025 11:32:03 tarihinde yazıldı
348 kez okundu

MİDE KANSERİNDE ENDOSKOPİK TEDAVİ


Devamını oku »

10.03.2025 10:24:15 tarihinde yazıldı
948 kez okundu


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
GEÇ OLMADAN VEDALAŞIN…


Devamını oku »

11.02.2025 13:02:26 tarihinde yazıldı
741 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SANIRSINIZ KAVGA EDİYORLAR!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri