(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TÜBİTAK’TA 7 PROJE İLE…

(GAZİANTEP) - SANKO Okulları öğrencilerinin fizik, kimya, biyoloji, psikoloji ve teknolojik tasarım alanında hazırladığı 7 projenin, “54. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”nda İl elemelerini geçerek bölge finallerinde yarışmaya hak kazandığı bildirildi.

Üniversitenin basın bürosundan yapılan yazılı açıklamada,  SANKO Liseleri öğrencilerinden Göksu Eralp, Doğa Erkol ve Ceren Sevimli, öğretmenleri Neriman Ersönmez rehberliğinde “Psikoloji” dalında hazırladıkları “Depresyon Şiddet Seviyesi Belirleme ve Hastalık Takibinde Kullanılabilecek Giyilebilir Cihaz ve Klinisyen Karar Destek Sistemi” projesiyle bölge finallerinde yarışma hakkı elde ettiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“Mustafa Ali Şahin, Beyza Nur Ocak ve Naz Fındık, “Teknolojik Tasarım” dalında öğretmenleri Neriman Ersönmez ve İbrahim Kılıç rehberliğinde hazırladıkları “Gözbebeği Hareket Temelli, Düşük Kafa Sendromu Yaşayan Hastaların Hareket Kabiliyetini Artıran Destek Aparatı” projesiyle, Ecrin Yaren Bakır, Naz Taş ve Mehmet Oğuzcan da “Kimya” dalında öğretmenleri Özgül Güner ve Dilşad Ciro rehberliğinde hazırladıkları “Biyoplak Temizlemede İletken Polimer Sentezi ve Ağıç İçi Aparey Tasarımı” projesiyle bölge finallerinde yarışacaklar. 
Esma Özmen, Beren Mermer ve Sudenaz Erboğa, “Biyoloji” dalında öğretmenleri Esra Öztürk ve Özgül Güner rehberliğine hazırladıkları “İnsan Kanında ve Anne Sütünde Bulunan Mikroplastik Tespiti Yapan Manyetik Süspansiyon Sentezi” projesiyle, Kayra Köksal ve Furkan Nadir Yıldız da “Teknolojik Tasarım” dalında öğretmeni İbrahim Erdem Bakar rehberliğine hazırladıkları “Tersine Mühendislik Üretim Sürecinde Değerlendirebilecek Alternatif Hammadde Çözümü” projesiyle bölge finallerine katılma başarısı gösterdiler.
Beren Anlaş ve Muhammet Ali Bayındır, “Fizik” dalında öğretmeni İbrahim Erdem Bakar rehberliğine hazırladıkları “Sürdürülebilir Mekansal Çözümler İçin Yüzen Enerji İstasyonları ve Panellerinde Enerji Verimlerinin Artırılması” projesiyle bölge finallerine katılma başarısı elde ederken, Selin Nur Çapkur ve Ayşe Şiveydinli ise “Biyoloji” dalında öğretmenleri İbrahim Erdem Bakar rehberliğine hazırladıkları “Organ Nakli için Organın Taşınması Süresini ve Kalitesini Artıran Yeni Nesil Taşıyıcı” projesiyle okullarını bölge finallerinde temsil edecekler.
SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğrencilerinin rehber öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları yedi projeyle Gaziantep’i bölge finallerinde temsil edecek olmasının gururunu yaşadıklarını söyledi.
Asyalı, 3-4 Nisan 2023 tarihlerinde çevrimiçi gerçekleştirilecek TÜBİTAK Bölge Finallerinde öğrencilerine ve öğretmenlerine başarılar diledi.”




Bu sayfayı yazdır

30.03.2023 13:07:10

Bu haber 490 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 81.470.225

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
BU SEFERLİK SİTEM DİYELİM!


Devamını oku »

15.04.2025 11:32:03 tarihinde yazıldı
344 kez okundu

MİDE KANSERİNDE ENDOSKOPİK TEDAVİ


Devamını oku »

10.03.2025 10:24:15 tarihinde yazıldı
944 kez okundu


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
GEÇ OLMADAN VEDALAŞIN…


Devamını oku »

11.02.2025 13:02:26 tarihinde yazıldı
736 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SANIRSINIZ KAVGA EDİYORLAR!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri