(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DYK DİJİTALE TAŞINDI

(Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak’ta, Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) ortak sınavının ilk kez dijital ortamda yapıldığı bildirildi.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, yazılı basın açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğrencilerin derslerde edindikleri kazanımları pekiştirmelerine katkı sağlamak için düzenlenen DYK ortak sınavı, ilk kez çevrimiçi olarak yapıldığı belirtildi.

İl Milli eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, sınava, okullarda hafta içi ve hafta sonu destekleme ve yetiştirme kurslarına devam eden 6, 7, 8, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin katıldığını anlatıtğı açıklamasında, şunları kaydetti:

“Bakanlığımız tarafından uygulanan destekleme yetiştirme kursları ortak sınavını Bakanlığımızca ilimizden örneklem olarak belirlenen 19 okulumuzda 172 öğrencimizin katılımı ile gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz, kendi okullarında dijital ortamda sınava dahil oldular. Bakanlığımız her alanda olduğu gibi eğitimde dijitalleşme konusunda da hayata geçirdiği uygulamalarla, dijital teknolojileri kullanım becerilerinin ve akademik başarılarının artırılmasına önemli katkılar sunuyor. 
Sınava katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum , öğrencilerimizi bu sürece hazırlayan okullarımızın yönetim ve eğitim kadrolarına teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize okul ortamlarında bu imkanların sunulmasını sağlayan Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Sayın Mahmut Özer’e tüm eğitim ailemiz adına şükranlarımı sunuyorum.”

 “GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE MATEMATİK” SÖYLEŞİSİ...

Diğer yandan, Zonguldak Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM), “Geçmişten Günümüze Matematik” konulu söyleşi düzenlendiği bildirildi.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yazılı açıklamasına göre, Müdür Züleyha Aldoğan, matematiği daha eğlenceli hale getirmek ve öğrenmeyi kolaylaştırmak için oluşturulan atölyelerde öğrencilerin etkinliklerine dahil olarak öğrenme heyecanlarını paylaştı.

Aldoğan, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde, matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlandığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Matematik Seferberliği, bakanlığımızca başlatılırken belirtilen üniversitelerle iş birliği boyutu, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversite ile iş birliklerimiz kapsamında eğitimin her alanında olduğu gibi bu alanda da rektörlüğümüzün tam desteğiyle devam ediyor. Öğrencilerimiz, Fen Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Emrah Bolatlı hocamızla ‘Geçmişten Günümüze Matematik’ konulu söyleşiyle bir araya geldiler. Matematiğin geçmişte, günümüzde ve gelecekte de hayatın her alanında var olacağını bir kez daha öğrendiler.
Öğrencilerimizde farkındalık oluşturan çalışmalar için okullarımızın yönetim, eğitim kadrolarına ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Emrah Dr. Bolatlı hocamıza teşekkür ederim. Öğrencilerimiz matematiğin eğlenceli yüzünü keşfetmeye devam edecekler.”




Bu sayfayı yazdır

16.01.2023 13:10:35

Bu haber 596 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 81.691.201

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
BU SEFERLİK SİTEM DİYELİM!


Devamını oku »

15.04.2025 11:32:03 tarihinde yazıldı
464 kez okundu

MİDE KANSERİNDE ENDOSKOPİK TEDAVİ


Devamını oku »

10.03.2025 10:24:15 tarihinde yazıldı
1055 kez okundu


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SEVİNİN ÇOCUKLAR!


Devamını oku »

29.04.2025 15:37:34 tarihinde yazıldı
633 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SANIRSINIZ KAVGA EDİYORLAR!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri