(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

(Haber: Fikri Kapan) - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) ile MİA Teknoloji A.Ş. arasında iş birliği protokolü imzalandığın bildirildi.

Üniversitenin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Rektörlük makamında taraflar arasında ulusal ve uluslararası projeler için her türlü görüşme, çalışma, müzakere ve iş birliğinin amaçlandığı belirtildi.

Protokolün ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ile MİA Teknoloji A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Çivi tarafından imzalandığı anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“İmza töreni sonrasında konuşan ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek protokolün iki taraf için de hayırlı olmasını temenni ettiğini belirtti. MİA Teknoloji A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Çivi ise MİA Teknoloji A.Ş. olarak siber güvenlik, yapay zekâ, sağlık ve bilişim sistemleri üzerinde çalışmalar gerçekleştiren bir Ar-Ge firması olduklarını belirterek iş birliği protokolünün iki taraf için de hayırlı olmasını arzu ettiğini belirtti. 

PROTOKOL İKİ TARAF İÇİN DE ÖNEMLİ

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ise MİA Teknoloji A.Ş. firmasının yapay zekâ, teknoloji ve bilişim alanlarında önemli faaliyetler gerçekleştiren bir firma olduğunu belirterek imzalanan iş birliği protokolünün iki taraf için de önemli olduğunu ifade etti. Kutoğlu, protokol vasıtasıyla MİA Teknoloji A.Ş. firmasının ZBEÜ’nün akademik bilgisinden faydalanacağını, ZBEÜ’nün ise MİA Teknoloji A.Ş.’nin ticari deneyimlerinden hareketle projelerini ve ürünlerini pazarda etkin kılabileceğini belirtti. Ayrıca yine ZBEÜ bünyesinde özellikle biomedikal, sağlık, yapay zekâ alanlarında gerçekleştirilecek çalışmaları açısından bu iş birliğinin önemli olduğunu sözlerine ekleyen Kutuğlu, söz konusu protokolün iki taraf için de hayırlı olmasını temenni etti.”

ÖZÖLÇER FUARA KATILDI

Öte yandan, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, ZONSİAD’ın Zonguldak TSO ve Zonguldak Valiliği iş birliği ile düzenlediği 2’nci Zonguldak Genel Ticaret Fuarı’na katıldı. Zonguldak’ın ekonomisine katkı vermek amacıyla düzenlenen fuarın açılışına Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, il protokolü, Zonguldak Organize Sanayi Bölgesi temsilcileri, STK başkanları ve iş insanları katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri ve katılımcılar stantları gezdi. Rektör Özölçer; ZBEÜ standını ziyaret eden Vali Osman Hacıbektaşoğlu ve protokol üyelerine Üniversitenin bölüm ve programları, hayata geçirilen projeler, ulusal ve uluslararası başarılar, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Farabi IX. Arge Proje Pazarı hakkında detaylı bilgi verdi. Fuarda yoğun ilgi gören ZBEÜ standında katılımcılar, Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Seda Taptık Terzioğlu’ndan Üniversite hakkında bilgi aldı.

Fuar 5 Mayıs’a (bugün) sona erecek.




Bu sayfayı yazdır

5.05.2024 13:25:29

Bu haber 184 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 25 kişi online
Toplam ziyaret : 76.440.459

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
958 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1115 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2124 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri