(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

CHP’NİN KURULUŞU KUTLANIYOR

EREĞLİ
  Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kuruluşunan 89. yılı dolasıyıla kutlama mesajları yayımlandı.
  
  AKDEMİR'İN MESAJI
  Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, yayımladığı mesajında, CHP’nin 89 yıldır bağımsızlık ve medeniyeti koruyan parti olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
  CHP, demokrasinin, özgürlüklerin ve bağımsızlığın sarsılmaz güvencesi olmayı sürdürecektir. 9 Eylül 1922’de işgalci Yunan ordusu ve onu destekleyen emperyalist güçler, İzmir’de denize döküldükten sonra CHP, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, ‘Halk Fırkası’ adıyla 9 Eylül 1923’de Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk örgütünün devamı olarak kurulmuştur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Samsun’da başlatılan Kurtuluş mücadelemiz, dünyanın hayranlıkla izlediği büyük bir direniş ve uyanışın göstergesi olmuştur. CHP, emperyalistlere karşı mücadelesini sürdürmüş yaptığı devrimler ile devamlılığını sağlamıştır. CHP, barışın, demokrasinin temel hak ve özgürlüklerin bu ülkedeki tek teminatıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını saygıyla anıyor, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 89’uncu yıldönümünü kutluyorum”
  
  KÖKTÜRK’ÜN MESAJI
  CHP ZonguldakMilletvekili Ali İhsan Köktürk de, mesajında şu görüşlere yer verdi:
  “CHP’nin 89. Kuruluş yılını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; Kurtuluş Savaşı ve devrim şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyorum.
   CHP, halkımızla birlikte, kurduğu laik – demokratik cumhuriyetin de her zaman koruyucusu ve ödünsüz savunucusu olmuş, bunu öncelikli - temel görev- kabul etmiştir. Bundan sonra da bu anlayıştan hiçbir şekilde ödün vermeyecektir.
  Cumhuriyetin kuruluşundan 89 yıl sonra, bugün ülkemizi yöneten AKP Hükümetince yasama, yürütme ve yargının birbirinden bağımsızlığı, ‘Kuvvetler ayrılığı ilkesi’ yok sayılmış, yasama organı tamamen yürütmenin kontrolüne girmiş, bağımsız yargı içeriden ve dışarıdan adeta kuşatılmış, eğitim sistemimiz 4+4+4 gibi düzenlemelerle adeta Cumhuriyet öncesi bilimsellikten uzak yapısına geri döndürülmüştür.
  Habur ve Oslo’da açığa çıkan yanlış politikalar ve gizli pazarlıklar sonucu azgınlaşan, fütursuzlarsan bölücü terör, ülkemizi kemiren tehlikeli bir hastalığa dönüşmüştür…
  Yüce Türk Ulusunun yaşanan terör olaylarında her geçen gün yüreği dağlanmaktadır. Bu konuda, girilen yanlış yoldan tez elden dönülmelidir. Anaların yüreklerine daha fazla ateş düşürülmemelidir.
  Yine, AKP döneminde, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesinden sapılmıştır. Komşumuz ülkelerle ‘Sıfır sorun’ politikası denilerek, yeni yol haritaları belirlenmiş, ancak gelinen noktada tüm dış politika ilkeleri yerle bir edilmiş, neredeyse sorunumuz olmayan komşu ülkemiz kalmamıştır.
  Tüm bunlara karşın, CHP olarak bugüne kadar, ülkemizin çıkarlarını oy kaygısına düşmeden kararlılıkla ve dirençle savunduk. Bundan sonra da tıpkı Cumhuriyetimizin kuruluş sürecinde olduğu gibi aynı heyecanla ve kararlılıkla duraksamadan ve yılmadan savunmaya devam edeceğiz.
  Her zaman ve her koşulda CHP modern Türkiye’nin temel değerleri olan Cumhuriyetin ve Üniter devlet anlayışının asli güvencesi olmaya devam edecektir. Cumhuriyetimiz, CHP ile birlikte sonsuza kadar yaşayacak, halkın iktidarını mutlaka kuracaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.”



Bu sayfayı yazdır

9.09.2012 11:35:17

Bu haber 966 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)





Şu anda 45 kişi online
Toplam ziyaret : 78.563.131

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
BİRAZ ABARTILI BULDUM!


Devamını oku »

15.10.2024 11:18:25 tarihinde yazıldı
250 kez okundu

Erken yaş mide kanseri: Kimler risk altında !


Devamını oku »

30.09.2024 11:15:25 tarihinde yazıldı
414 kez okundu

TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SAĞLIK OLSUN….


Devamını oku »

29.08.2024 10:26:01 tarihinde yazıldı
665 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SLOGAN TAM DA OTURMUŞ!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri